29.2 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
29.2 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Simpozion judetean, la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Targu Frumos

Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Targu Frumos organizeaza in ultima luna din acest an un eveniment educational si cultural de amploare. Vineri, 14 decembrie, unitatea de invatamant va gazdui simpozionul judetean cu participare internationala „Dimensiuni axiologice si transdisciplinare ale educatiei prin cultura”.

Evenimentul va avea loc in sala de festivitati a scolii si se va desfasura pe doua sectiuni. Prima este dedicata elevilor si este intitulata „Cercetator pentru o zi”, iar cea de-a doua, „Coordonatele culturale ale demersului didactic” se adreseaza profesorilor.

Simpozionul va avea loc între orele 10 și 14, ocazie cu care va fi lansat și volumul evenimentului. Elevii care participa s-au inscris in concurs cu diferite lucrari ce au avut ca tema „Patrimoniul cultural local”. Au ales o instituție culturală din proximitatea geografică a școlii (muzeu, bibliotecă, teatru, monument, etc) pe care o vor prezenta și promova, în urma aplicării metodelor de cercetare menționate, în cadrul simpozionului, sub diferite forme, suporturi, în funcție de alegerea fiecărui echipaj de elevi (poster, machetă, PPT, videoclip, blog, pagina de facebook, etc.).

Mentionam ca simpozionul face parte din proiectul organizat de scoala, intitulat „100 de ani de unitate prin cultura”. Mai multe detalii puteti vedea pe site-ul Liceului Teoretic „Ion Neculce” din Targu Frumos.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
29.2 ° C
30.4 °
27 °
58 %
3.3kmh
21 %
vin
27 °
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
32 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI