24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Simpozion dedicat criticului literar pășcănean Constantin Ciopraga

Eveniment cultural cu traditie,in municipiul Pascani, la sfarsit de saptamana. Sâmbătă , 14 mai, la Casa de Cultura ,,Mihail Sadoveanu”, începând cu ora 11.00, va avea loc cea de-a VII- a ediție a Simpozionului dedicat criticului literar pascanean, Constantin Ciopraga. 

Intalnirea va avea loc in sala Arcadia a institutiei de cultura,  iar invitatii sunt invitați prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, conf. univ. dr. Daniela Petroșel, lect.univ. dr. Gina Puică de la Universitatea ,, Ștefan cel Mare” Suceava.  Moderator prof.univ. dr. Claudia Costin de la Universitatea ,, Ștefan cel Mare” Suceava. Tema simpozionului de anul acesta este ,, Constantin Ciopraga , o conștiință în istorie”

Reamintim faptul ca, Constantin Ciopraga s-a nascut pe 12 mai 1916. A fost critic şi istoric literar, poet, memoralist, profesor universitar si membru de onoare al Academiei Române. A scris un număr impresionant de articole şi studii de istorie literară, colaborând la multe din publicaţiile de specialitate din România. A semnat volume de referință, dintre care pot fi amintite monografiile dedicate scriitorilor Calistrat Hogaş (1960), George Topârceanu (1966) sau Mihail Sadoveanu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow