27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Simpozion de creativitate în educație și formare profesională la Colegiul CF “Unirea” Pașcani

Sâmbătă, 14 mai, la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” din Pașcani s-au desfășurat ultimele activități din cadrul simpozionului regional “Creativitate în educație și formare profesională“, ajuns la ediția cu numărul zece. 

Activitățile desfășurate au cuprins un număr de patru concursuri. Trei dintre acestea au avut loc sâmbătă, fiind vorba despre  “Minți dezghețate” și “Magia cuvintelor” adresat elevilor de gimnaziu din școlile din municipiul Pașcani și împrejurimi, și  “Creații științifice și tehnice cu aplicabilitate în contextual actual” – destinat elevilor de gimnaziu și liceu din instituțiile de învățământ pascanene și împrejurimi.  Cel de-al patrulea concurs, ”Creative Business”, a avut loc în urmă cu o luna de zile.  Anul acesta s-au înscris peste 300 de elevi.

Pentru câștigătorii de la fiecare secțiune, locurile 1,2 și 3, au fost pregătite premii în bani, iar absolut toți participanții au fost răsplătiți cu diplome.

Menționăm că simpozionul constituie un prilej pentru diseminarea şi promovarea rezultatelor cadrelor didactice şi ale elevilor, pentru cunoaşterea celor mai noi realizări din domeniul ştiinţelor şi tehnologiei și pentru a motiva tinerii în găsirea unor soluţii inovatoare de business.  De asemenea, activitatea vizează stimularea interesului elevilor pentru documentare, cercetare, creativitate inovatoare în rezolvarea unor probleme practice prin adoptarea unor soluţii moderne si incurajarea spiritului antreprenorial în comunitatea educaţională, formarea şi dezvoltarea competenţelor prin participarea activ-creativă şi responsabilă a elevilor, conştientizarea importanţei tuturor disciplinelor de învăţământ în dezvoltarea competenţelor profesionale ale elevilor și formarea şi exersarea abilităţilor de comunicare între elevi.

Pentru mai multe fotografii de la premiere accesați link-ul de mai jos:

foto Facebook Colegiul Unirea Pașcani 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow