22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Simpozion cu medici din Olanda, la Spitalul Municipal de Urgenţe Paşcani

Societatea medicilor de familie din judetul Iasi in colaborare cu Fundatia Semper Amici din Olanda au organizat astazi, 20 mai a.c., in sala de referate a Spitalului Municipal de Urgente Pascani, un simpozion pe teme de ingrijiri paleative.

La eveniment au participat 15 medici de familie din imprejurimile Pascaniului, din totalul de 53 care profeseaza in zona si trei din Olanda. Doctorul Viorel Paslaru, reprezentantul cadrelor medicale din oras si membru in Colegiul Medicilor, a fost cel care a coordonat intreaga activitate.

Discutiile au fost centrate pe tema medicamentelor si a metodelor de tratare a bolnavilor care sufera de afectiuni in faza terminala. Un medic olandez a tinut sa precizeze faptul ca in Romania pacientii sunt tratati doar in sectii, nu si in cabinetele medicale. In Olanda insa, acestia primesc tratament de specialitate si de la medicul de familie, fara a aglomera sectiile din spitale si a expune pacientul la alti virusi. Mai mult, el a punctat si faptul ca doctorii romani au cunostinte teoretice foarte bine aprofundate, insa au carente in ceea ce priveste experienta.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow