22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Simpozion-concurs la Liceul Special Moldova din Târgu Frumos, la sfârșitul lunii mai

C.P. LICEUL SPECIAL „MOLDOVA” Târgu Frumos pentru elevi cu deficiențe de vedere organizează  activități în cadrul Proiectului Național „ Lumea auzită și simțită a copilăriei”, ce se vor desfășura la sediul instituției din Târgu Frumos, în perioada 30 – 31 mai 2022.

Simpozionul – concurs cu participare națională LUMEA AUZITĂ ȘI SIMȚITĂ A COPILĂRIEI EXPERIENȚA PERSONALĂ ÎN ACTIVITATEA CU ELEVII CU DEFICIENȚE DE VEDERE (Secțiunea I adresată cadrelor didactice cuprinde eseuri, exemple de bune practici și proiecte extracurriculare desfășurate cu elevii cu deficiențe de vedere; Secțiunea a II-a, adresată elevilor, vizează creații literare și artistico-plastice, având că tematică copilăria.) reprezintă o oportunitate de valorificare a activității didactice, educativ- școlare și extracurriculare a cadrelor didactice care predau în școlile/ liceele pentru elevii cu deficiențe de vedere din țară.

Activitățile propuse în cadrul proiectului constituie un prilej de a împărtăși din experiența personală a cadrelor didactice și a elevilor, având rolul de a facilita interacțiunea cu membrii comunității, determinând competențe și atitudini pozitive esențiale pentru viața personală și profesională, aducând părinții mai aproape de școală și școala mai aproape de comunitate. O formă de organizare a activităților va fi spectacolul de muzică și teatru care reprezintă o modalitate de exprimare a abilităților artistice dezvoltate pe parcursul activităților școlare, iar atelierele de lucru tematice vor evidenția abilitățile practice ale acestora. Totodată, secțiunea dedicată elevilor le va oferi acestora posibilitatea de a-și exprima propriile trăiri, emoții, prin intermediul creațiilor literare și artistico- plastice.

Evenimentul va reuni personalități din domeniul educației, autorități județene și locale, reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale şi ai partenerilor instituționali.

Agenda evenimentului pentru cele două zile de manifestări, va cuprinde:

  • 30 mai – începând cu ora 9.30, prezentarea proiectului și a simpozionului național, momente artistice susținute de absolvenții și de elevii liceului; vizitarea atelierelor din cadrul liceului /cunoașterea activității elevilor cu deficienţe de vedere;
  • 31 mai: începând cu ora 9.300 va avea loc deschiderea activităţii care va reuni părinţii actualilor elevi, elevii şi absolvenţii într-o comuniune de sensuri, de înţelegere a activităţilor şi reuşitelor noastre.

Vă aşteptăm alături de noi, având convingerea că, pentru a susţine calitatea în educaţie, îndeosebi în învățământul special, este nevoie de armonizarea eforturilor tuturor celor implicați în viața și devenirea comunității.

Liceul Special “Moldova” dint Târgu Frumos, jud. Iași, școlarizează elevi nevăzatori și ambliopi (cu declinuri de vedere) din toată zona Moldovei, de la clasa pregătitoare și până la clasa a XII a, oferindu-le servicii specializate pentru educație, deprinderi de viață independentă și terapii specifice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow