30.2 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
30.2 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Silviu Macovei propune o soluție simplă pentru menținerea piețelor deschise! (P)

Hotărârea guvernului Orban și prezentată public de președintele Iohannis de închidere temporară a piețelor agroalimentare a stârnit un val de nemulțumire, chiar indignare, atât în rândul cetățenilor, cât și în rândul comercianților.

Comparația cu mall-urile sau supermarketurile, care sunt în continuare deschise, a condus la întrebări și chiar acuzații referitoare la favorizarea marilor retaileri străini în detrimentul micilor producători români.

De altfel, producătorii agricoli români și comercianții din piețele agro-alimentare au acuzat guvernul liberal că intenționează să îi avantajeze pe producătorii străini care vând preponderent în supermarket-uri. Oamenii au afirmat că din cauza temperaturilor extrem de scăzute ce se anunță în zilele următoare, este imposibil ca vânzarea produselor agroalimentare să se desfășoare în aer liber.

Omenește nu este posibil să stai ore întregi în picioare, în frig! Peste noapte ce facem cu legumele? Vor îngheța imediat și nu le vom mai putea vinde!” a acuzat un comerciant dintr-o piață ieșeană.

În aceeași direcție, politicienii din opoziție acuză guvernul de iresponsabilitate și de rea-voință în gestionarea problemei închiderii piețelor. Silviu Macovei, deputat PSD Iași, afirmă că există o soluție simplă și la îndemâna autoritățlior pentru a nu închide piețele agroalimentare: „Măsura aceasta de închidere a piețelor este o prostie din partea guvernanților! Cum explică ei faptul că supermarketul este deschis, iar piața cu mici producători locali trebuie închisă? A, în supermarket se intră doar cu mască? Păi, cine îi împiedică să impună obligativitatea ca în piețele alimentare să se intre doar cu mască purtată corect? La intrarea în piață se pune un paznic care se asigură că nimeni nu intră fără mască, iar cel puțin un polițist local stă constant în interiorul pieței pentru a-i determina pe comercianți să poarte tot timpul masca de protecție. Cine nu respectă avertismentele, ia amendă. Este chiar atât de simplu! Pentru ce avem poliție locală?”.

Soluția propusă de deputatul Silviu Macovei poate fi aplicată printr-o simplă hotărâre de guvern, iar autoritățile locale pot asigura paza acestor obiective în principal prin intermediul serviciului de Poliție Locală, dar, la nevoie și cu ajutorul detașamentelor de Jandarmi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
30.2 ° C
30.2 °
30.2 °
50 %
2.2kmh
53 %
mie
23 °
joi
35 °
vin
30 °
sâm
34 °
Dum
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI