17.6 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Siguranța la colindat

Pe lângă venirea moşului, această perioada este specială pentru copii deoarece este singurul moment din an în care pot merge la colindat şi urat însoţiţi de grupul de prieteni sau colegii de la şcoală. Pentru a preveni evenimentele neplăcute Poliţia vine cu o serie de sfaturi ce trebuie urmate de părinţii care îşi lasă micuţii la colindat.
Perioada Crăciunului şi a începutului de an reprezintă un moment de bucurie al copiilor în care sunt implicaţi în diferite manifestări de păstrare a tradiţiilor. Micuţii merg la colindat şi urat pe la rude, vecini sau necunoscuţi în grupuri neînsoţite de un adult.

În acest context Poliţia aduce la cunoştinţă părinţilor o serie de sfaturi utile pentru a evita victimizarea în rândul copiilor:
– să însoţiţi copilul, mai ales dacă se pleacă la colindat pe timp de seară sau noapte;
-să stabiliţi exact locaţiile şi traseul pe care urmează să îl parcurgă atunci când merge la colindat;
-să stabiliţi şi verificaţi cu ce copii se va deplasa să colinde;
-să impuneţi copiilor să plece la colindat doar pe timp de zi şi recomandaţi-le să evite zonele izolate;
-este bine să le amintiţi să nu se lase niciodată invitaţi de necunoscuţi într-un local, la o petrecere sau la o plimbare cu maşină.
Campania “Sărbători în siguranţă” este iniţiată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi şi are ca scop siguranţa personală şi a proprietăţilor private pe timpul Sărbătorilor de iarnă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow