More

  Siguranța internetului, pusă în discuție la 2 scoli din Pașcani

  Array

  Spațiul virtual este o capcană în care pot intra în special copiii și tinerii dacă nu sunt bine informați, sau nu cunosc consecințele unor acțiuni inițiate în acest cadru, motiv pentru care elevii de la 2 școli din Pașcani au participat ieri la activități interesante organizate de polițiști, pentru a înțelege și folosi internetul în mod corect și cu implicarea de riscuri minime.

  În cadrul campaniei naționale ”Luna securității cibernetice”, la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” și Școala ”Iordache Cantacuzino” din Pașcani, au avut loc în cursul zilei de ieri 2 întâlniri cu elevii, în scopul unei mai bune informări cu privire la siguranța oferită de spațiul virtual, dar și la aspecte din acest mediu, care pot încălca legislația în vigoare.

  Problematicile puse în discuție au captat interesul elevilor, fiind abordate într-o manieră interactivă, iar cei prezenți au avut posibilitatea să afle mai multe despre expunerea personală prin rețelele de socializare și riscurile la care se expun, fiind puse în discuție și consecințele pe care aceștia trebuie să și le asume, având în vedere că informațiile publicate într-un astfel de cadru au caracter public.

  Comportamentul din spațiul virtual atrage responsabilitate și răspundere reală, motiv pentru care au fost aduse în discuție drepturile de autor și fenomenul de ”hacking”, fiind explicate consecințele și sancțiunile ce pot fi aplicate în astfel de cazuri.
  IMG_20151029_115652
  Au fost abordate și subiecte de interes general precum infracțiunile prin intermediul cardurilor bancare sau siguranța cumpărăturilor efectuate în spațiul virtual. Astfel elevii au avut ocazia să primească sfaturi privitoare la identificarea unor magazine virtuale credibile, care oferă certitudinea unor tranzacții sigure, în comparație cu cele care îi pot expune pe cumpărătorii de orice vârstă la înșelătorii.
  IMG_20151029_121448
  Precizăm că această campanie a vizat creșterea gradului de conștientizare în rândul copiilor și tinerilor cu privire la siguranța din spațiul virtual, dar și responsabilizarea lor în legătură cu toate consecințele pe care trebuie să și le asume folosind acest mediu de interacțiune socială.

  Cel care a susținut aceste activități educative și a captat interesul elevilor a fost Mădălin Țăranu, comisar șef al Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Iași, care a susținut în cursul zilei de ieri și o dezbatere desfășurată la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” prin care elevii care își doresc să urmeze o carieră în poliție au aflat mai multe informații despre acest domeniu.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI