15.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Si saracii pot ajunge in Rai: Femeia care a stat cateva zile moarta in casa a fost inmormantata crestineste

 

 

Sensibili la criticile din presa locala, reprezentantii administratiei locale si cei ai Protopopiatului Pascani s-au mobilizat pentru a o inmormanta crestineste pe femeia care a stat moarta in casa, timp de cateva zile. Este vorba despre Constanta Labus in varsta de 40 de ani care a murit cu zile, in conditii mizere, corpul neinsufletit fiind gasit intr-o garsoniera neincalzita, la parterul blocului S 2 din zona Deal.

Desi initial asistentii sociali spuneau ca femeia ar urma sa fie inmormantata intr-un cimitir dintr-un sat din apropiere, iar pentru funerarii sa fie alocata suma de 1.000 de lei de la bugetul local, Protopopiatul Pascani a organizat astazi, 10 ianuarie o inmormantare onorabila, iar trupul neinsufletit a fost ingropat in cimitirul municipal. Totodata a fost organizata si o masa praznicala la care au fost invitati sa participe peste 100 de persoane  sarmane sau din randul asistatilor sociali. Preotul protopop, Pavel Postolache spune ca biserica si-a asumat de fiecare data misiunea de inmormantare a celor singuri si sarmani.

Constanta Labus fusese infiata de o familie de pascaneni care a decedat acum multi ani de zile si a ramas singura fara nicio ruda. Ea traia de cativa ani cu un fost puscarias condamnat pentru viol si suferea de o forma severa de diabet. Se pare ca acestea au fost cauzele mortii, fara ca medicii sa fie solicitati in timp util sa intervina. ziarulorizont.info

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...