15.8 C
Paşcani
vineri, iunie 9, 2023
Array

Si Primaria Motca se imprumuta pentru a face investitii: 19 mld pentru canalizare si epurare

Primaria comunei Motca intentioneaza sa se imprumute de pe piata bancara pentru a putea duce la bun sfarsit un proiect de investitii in valoare de 130 de miliarde de lei vechi. Este vorba despre proiectul de realizare a retelei de canalizare si a unei statii de epurare finantat, in principal, dn fondurile de mediu puse la despozitie de Guvernul Romaniei.

Pentru a asigura cofintantarea asumata , de 15% din valoarea investitiei, Primaria Motca trebuie sa se imprumute cu cca 19 mld de lei vechi, bani pe care nu ii are disponibili in bugetul local.
Cel mai probabil, imprumutul, va fi asigurat de Banca Carpatica pentru o perioada de 20 de ani de zile dupa ce Comisia de autorizare a imprumuturilor locale va aviza acesta solicitare, avand in vedere ca gradul de indatorare al comunei nu poate depasi 30% din cuantumul bugetului local incasat in anul anterior.

Primarul comunei spune ca investitia este realizata deja in proportie de 80% ea urmand sa fie data in folosinta pana la sfarsitul acestui an, desi termenul de executie este luna iulie 2013. Conform edilului , lucrarile au fost executate din banii societatii care a castigat licitatia urmand ca sumele sa fie decontate dupa obtinerea imprumutului.
Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow