22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Și la Tg Frumos s-a sărbătorit Ziua Unirii

fashiondays.ro
creditprime.ro
credius.ro
elefant.ro
vivacredit.ro
elefant.ro
oferta.oceancredit.ro
creditfix.ro
horacredit.ro/

Ultimele știri

Și la Tg Frumos s-a sărbătorit Ziua Unirii. Evenimentele s-au desfășurat la Biblioteca Oraşului, unde cei prezenti au urmărit filme documentare.

Un volunatr povestește „Am aflat cum a devenit domnitor în două regiuni, Alexandru Ioan Cuza, l-am descoperit pe Moş Ion Roată şi am aflat mai multe informaţii despre Palatul de la Ruginoasa. Am admirat o expoziţie, după care am primit semne de carte cu citate ale domnitorului Al. I. Cuza. După activităţile de la bibliotecă, ne-am îndreptat spre Clubul Copiilor Tîrgu Frumos, unde este amenajat Centrul de Voluntariat. Acolo ne-am adunat voluntari, părinţi, copii, profesori, colaboratori, şi cu toţii am cântat şi am dansat hora unirii. Au urmat câteva jocuri nonformale pe tema unirii, după care am vorbit despre Moldova. La invitaţia doamnei director de la Şcoala din Ruginoasa, o delegaţie ASIRYS (formată din 5 voluntari) a participat la vernisajul „Pictor pentru Suflete”, organizat în Centrul Cultural Ruginoasa. Ioana Violeta Buzatu a prezentat o superbă expoziție de pictură, cu temă religioasă și patriotică. Au fost susţinute discursuri, ce au adus în discuţie cei 157 de ani care au trecut de la ”Mica Unire” și cei 97 de ani de la ”Marea Unire” şi s-a cântat… Petruta Sacara a încântat din nou audienţa, cu vocea ei minunată.”

Tineri văzători şi nevăzători, din mediul rural şi din urban, mici şi mari, români, rromi şi lipoveni, la 157 de ani de la evenimentul din Iaşi, s-au unit la Tîrgu Frumos.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos, un proiect implementat de Asociaţia SUPER TINERI ASIRYS în oraşul Tîrgu Frumos, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondul ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org, precum şi adresa Fondului ONG: www.fondong.fdsc.ro.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
22.2 ° C
22.4 °
21.2 °
87 %
1.6kmh
22 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI