Și în acest an Comisa de handicap vine la Pașcani

  Slider

  Și în acest an Comisa de handicap vine la Pașcani

  Și în acest an, Comisia pentru verificarea dosarelor persoanelor cu handicap va veni la Pașcani pentru a evita drumul lung și anevoios dar și costisitor pentru zecile de cetățeni cu probleme de sănătate domiciliate în Municipiu dar și comunele din împrejurimi. Astăzi, specialiștii de la Iași au venit în oraș, iar pe listă s-au înscris aproape 40 de persoane.

  Problemele de sănătate ale cetățenilor din județ vor fi rezolvate și în acest an la sediul Primăriei din Municipiu, aici, unde, în fiecare lună, la o dată bine stabilită, va fi prezentă Comisia de handicap pentru analizarea dosarelor în urma cărora vor fi date pensii de boală dar sau nu.

  De exemplu, Comisia venită astăzi la Pașcani, formată din medic, psiholog și asistent social, a avut de analizat până la 40 de dosare. Majoritatea celor bolnavi au venit  însoțiți din cauza problemelor locomotorii și nu numai.

  Anul trecut, doar un procent de 2 la sută din dosarele aduse spre experitză nu au primit aviz pozitiv, însă în urma contestațiilor făcute, plățile către cei bolnavi s-au făcut retrograd.

  Amtintim că este al treilea an de când Comisia vine, lunar la Pașcani. Proiectul a fost inițiat de asistentul social Vasile Cardaș. Următoarea vizită este stabilită pentru data de 8 februarie.

  Slider