17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Şi apa chioară se fură: 120 de ieseni prinşi cu probleme la apometre. Iată ce poţi păţi!

Pe parcursul ultimului an, 120 de utilizatori din judeţul Iaşi au fost găsiţi cu sigiliile rupte la contorul de apă potabilă, motiv pentru care au fost consideraţi utilizatori clandestini. Sumele imputate pentru recuperarea pagubelor create au depăşit 102 mii lei. Cele mai multe probleme s-au înregistrat în Zona Metropolitană Iaşi. Cei de la ApaVital au recuperat pe cale amiabilă prejudiciile create prin aceste consumuri clandestine.

Potrivit unei informări a societăţii furnizoare de apă, sigiliile montate pe contori sunt de tip anti-efracţie şi sunt utilizate pentru asigurarea securităţii împotriva accesului neautorizat.

Cele mai multe cazuri de rupere a sigiliilor s-au înregistrat după ce utilizatorii au demontat temporar contorul din instalaţie sau au montat contorul invers (pe fondul unor deficienţe nedepistate la timp pe instalaţia interioară, robinete uitate deschise sau crăpate din cauza îngheţului, apă folosită în exces pentru construcţii, irigaţii, umplerea piscinelor etc.) sau de instalatorii particulari angajaţi de către utilizatori pentru efectuarea unor reparaţii sau intervenţii la reţeaua de apă.

„Ruperea unui sigiliu la contorul de apă este considerată furt din sistemul public de alimentare cu apă, faptă ce constituie infracţiune în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi care se pedepseşte potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare”, avertizează societatea de apă.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow