10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Și-a cunoscut părinții biologici dupa 20 de ani

Pierdută în spital în condiţii neclare, în negura anilor ’90, pe când avea doar două luni de viaţă, micuţă, bolnăvioară şi neajutorată, şi adoptată apoi de o familie înstărită din Italia, în aceeaşi ani în care adopţia era vag reglementată, o tânără ieşeancă, acum o fată blondă şi frumoasă, s-a reîntâlnit alaltăieri în Iaşi cu părinţii biologici dintr-un sat al judeţului, după aproape două decenii în care nimeni nu a ştiut nimic de ceilalţi.

Crina va împlini zilele acestea 20 de ani, iar părinţii ei adoptivi din Palermo s-au gândit să îi ofere fiicei lor iubite un cadou uluitor şi curajos: o vizită în România, la Iaşi, pentru a-şi cunoaşte trecutul neclar.

Povestea Crinei începe acum 20 ani în localitatea ieşeană Ruginoasa, pe când avea numai două luni. Atunci, din cauza unei probleme de sănătate, fata a trebuit să fie internată în spital, la oraş. Acasă au început să existe neînţelegeri între părinţi, iar mama a fost nevoită să părărească domiciliul. „El (soţul – n.r.) a hotărât să păstreze fata, iar pe mine să mă trimită de acasă. A oprit fata, şi de atunci n-am mai ştiut nimic. Când am aflat eu că era în spital, a fost prea târziu“, îşi aminteşte îndurerată Alina, mama biologică a fetei. Crina a fost internată împreună cu bunica ei la spitalul municipal din Paşcani, iar tot atunci tatăl fetei, Costică Balcan, a plecat la muncă în oraşul Alexandria, judeţul Teleorman. Vieţile lor aveau să se despartă definitiv.

N-au mai găsit-o pe Crina la spital

„După internare, tatăl Crinei a plecat la muncă în altă localitate, şi s-a întors după şase luni. Între timp, fata a fost transferată la spitalul din Iaşi, iar tatăl, când s-a întors, nu a mai găsit-o. Cred că trecuseră aproape nouă luni de când fata era în spital. O fi crezut că e abandonată…“, povesteşte o nepoată a familiei. Din cauza problemelor financiare, bunica nu a putut să vină cu Crina la Iaşi, iar fata a rămas în grija medicilor. Pentru că nimeni nu s-a mai interesat de soarta copilului în tot acest timp, ea a fost preluată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, care apoi a dat-o spre îngrijire Centrului de Plasament din Bucium.

continuarea pe ziarul de iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow