-6.8 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Sfintire la Biserica „Sfintii Imparati” din Valcica – Tatarusi

Zi importanta ieri in comuna Tatarusi. Episcopul-vicar Calinic Botosaneanul a sfintit lucrarile de pictura si acoperire a Bisericii „Sfintii Imparati Constantin si Elena”, din satul Valcica. Zeci de oameni, dar si oficialitati locale, au venit sa participe la slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti. In anul centenarului sunt programate tot mai multe sfintiri ale lacasurilor de cult din comunele apropiate Pascaniului si chiar din oras.

Zeci de credinciosi au participat duminica la Sfanta Liturghie oficiata la biserica din satul Valcica, comuna Tatarusi. Nu a fost o slujba obisnuita, ci o zi importanta pentru comunitate, deoarece a fost in mijlocul lor si episcopul vicar, Calinic Botosaneanul, impreuna cu un sobor de preoti diaconi. Au fost sfintite lucrarile de pictura a lacasului de cult si noul acoperis. Evenimentul religios a fost programat in anul centenarului Marii Uniri, la cererea parintelui paroh, Gheorghe Danila.

Lucrările au început în luna decembrie 2016. S-a schimbat acoperişul, a fost mărit spaţiul bisericii cu încă 25 metri pătraţi şi s-a făcut o nouă pardoseală. S-au investit peste 50.000 de lei.

Menţionăm că biserica a fost construită în anul 2000. Circa 250 de familii merg în acest lăcaş de cult la slujbele organizate duminică sau cu diferite ocazii. Este amplasată la intrarea în “Mica Bucovina”, aşa cum este numită comună Tatarusi şi este vizitată de aproape toţi cei care trec pe acele meleaguri.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow