13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Sfaturile Poliției Locale pentru cei care sunt refuzați de taximetriști

Și Poliția Locală poate să îi amendeze pe taximetriștii care refuză cursele pe motiv că distanța care ar urma să fie parcursă este prea mică sau clienții au probleme de sănătate. In situația în care discuția cu taximetristul ar degenera într-un conflict,cei care se află în această situație pot să sune la numărul unic de urgență 112, sau pot solicita ajutor polițistului aflat în apropiere. Totodată, șeful Poliției Locale le recomandă cetățenilor să aibă un comportament civilizat când urcă în mijloacele de transport.

Conform legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi, cap.VI, art. 52 alin.3 lit.a și c, taximetristul trebuie să aibă o ținută corespunzătoare cu comportament civilizat și preventiv în relația cu clientul,  să nu refuze clientul în efectuarea unei curse în interiorul localității și să respecte solicitările legale ale acestuia. In cazul încălcării acestor obligații se pot aplica amenzi cuprinse între 100 și 500 RON.

Clientul are și el mai multe obligații una din acestea fiind aceea de a nu provoca și nu dezvolta stări conflictuale cu taximetristul și să sesizeze filiala Județeană a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în legătură cu practici neconforme ale taximetristului” a precizat pentru Bit Tv comandantul Politiei Locale, Vasilică Avasiloaie.

Va reamintim, un astfel de caz a fost relatat zilele trecute pe un grup de socializare din Pașcani, printr-o postare care a stârnit un val de reacții și comentarii. O femeie a atras atenția atât firmelor de taxi cât și taximetristilor particulari să nu mai refuze clienții pe motiv că aceștia au probleme de sănătate sau distanțele de parcurs sunt prea mici.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow