25 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
25 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
Array

Sfaturile medicilor pe vreme de caniculă: Băuturile alcoolice, nerecomandate; Berea răcoreşte pe moment, apoi moleşeşte

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu, hidratarea este esenţială în zilele cu temperaturi ridicate. „Să ne hidratăm corect, pe de o parte cu lichide, apă minerală, apă plată, sucuri naturale neîndulcite, iar pe de altă parte o hidratarea foarte bună poate fi asigurată de iaurt şi de legumele şi fructele proaspete, cu conţinut mare de apă. Se vor evita băuturile cu conţinut ridicat în cofeină şi băuturile alcoolice. Berea ne răcoreşte pe moment, ulterior ne moleşeşte şi ne face să cădem în stradă”, arată dr. Grasu.

Medicul mai recomandă ca în zilele canciulare să fie evitate plimbările prin soare în intervalul 11.00-18.00.

„În intervalul dintre 10.30-11.00 şi 18.00 să stăm în camere ventilate, bine aerisite. Efortul fizic ar trebui oprit în acest interval. Dacă, totuşi, este musai să umblăm prin soare, atunci trebuie să ne îmbrăcăm cu haine din bumbac, in sau mătase naturală, haine ample, vaporoase, care să împiedice încălzirea”, a mai precizat dr. Alis Grasu.

Tot în perioadele caniculare, o atenţie deosebită trebuie acordată vârstnicilor, persoanelor cu dizabilităţi şi copiilor, a subliniat managerul SABI.

„Trebuie să ne pese de cei de lângă noi. Dacă avem persoane cu dizabilităţi, dependente de noi, să le asigurăm confort termic adecvat în locuinţă să le asigurăm hidratare corespunzătoare. Să nu aşteptăm să ne ceară apă, ci să le dăm câte puţin şi constant, la 10-15 minute. La fel cu copiii mici. Să fie hrăniţi când cer şi să nu diversificăm alimentaţia, pentru că sugarul nu poate suporta două stresuri simultan – căldura şi schimbarea alimentaţiei. Schimbările climatice se resimt în starea de sănătate”, a explicat dr. Grasu.

Sursa Mediafax

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
25 ° C
25.5 °
21.9 °
64 %
2.6kmh
92 %
joi
31 °
vin
29 °
sâm
26 °
Dum
30 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI