-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Sfaturi de la specialiștii antidrog și anticorupție pentru liceeni de la „Miron Costin” Pașcani

Circa 200 de elevi de la Liceul Teoretic Miron Costin din municipiul Pașcani au participat joi, 10 februarie, la o sesiune de informare preventivă cu agenți anticorupție și de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iaşi în cadrul unui proiect amplu organizat de către Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi.

Astfel, de dimineață șapte clase de elevi  au primit sfaturi, online, de la specialiști pentru a nu cădea în capcană consumului de droguri, acte de corupție sau trafic de persoane.

Timp de o oră și jumătate, adolescenților li s-au prezentat anumite situații de risc, cum ar fi modalitatea deja cunoscută, „Loverboy”, prin care mai multe fete au ajuns victime ale proxeneților.

Tot în cadrul acestor sesiuni online, liceenii au aflat și ce înseamnă darea de mită, infracțiune care se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

De precizat este faptul că proiectul educaţional-informaţional realizat de Biblioteca Judeţeană are drept public ţintă elevii cu vârsta între 14-18 ani din liceele de la nivelul judeţului Iaşi, fiind realizat în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog, Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane. Acest proiect se derulează până în iunie 2022.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow