18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023
Array

SFATURI DE LA POLITIE PENTRU VACANŢĂ ŞI TIMP LIBER – LA PLAJĂ SAU PICNIC

 

Este vară și lumea este mai relaxată. Mergem la terase, în cluburi, ştranduri sau alte locuri în dorința de a ne deconecta. În orice moment bunurile de valoare pe care le avem asupra noastră trebuie supravegheate.
Cele mai multe furturi de acest gen se comit în spații publice. Hoții sunt în căutarea unor astfel de oportunități și atunci când observă un telefon nesupravegheat, încearcă să îl sustragă. Șansa de reușită a furtului este în strânsă legatură cu atenția pe care proprietarul o acordă bunurilor personale.
Ieri seară (02 august a.c.), în jurul orelor 20.00, o femeie de 30 ani, a sesizat poliția că, în cursul după-amiezii, în timp ce se afla într-o zonă de agrement, persoane necunoscute i-au sustras un portofel ce conţinea acte personale și o sumă de bani în lei și valută.

Deoarece vremea este din ce în ce mai caldă un număr foarte mare de persoane se vor refugia în locuri mai mult sau mai puţin amenajate special pentru a face plajă sau pentru a organiza picnicuri. Este ştiut faptul că sunt preferate ştrandurile sau, dimpotrivă locurile mai izolate care ar putea oferi mai multă intimitate. Şi într-un loc şi în celălalt puteţi deveni victimele unor infractori care vor profita de circumstanţele pe care dumneavoastră le oferiţi.

Pentru ca aceste momente de relaxare să nu aibă urmări neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi vă sfătuieşte:

 fiţi foarte atenţi unde vă lăsaţi portofelul: acesta este obiectul care prezintă cel mai mare interes pentru hoţi;
 evitaţi să fiţi singuri în locuri izolate deoarece puteţi fi victime ale diferitelor infracţiuni (tâlhării, agresiuni), iar şansa ca cineva să vă vină în ajutor este aproape nulă;
 dacă alegeţi să vă relaxaţi în vecinătatea unei ape, fiţi foarte atenţi la riscul de înecare: căldura ne afectează rezistenţa şi s-ar putea să ne înşelăm cu privire la propriile puteri;

 dacă alegeţi ştrandul, atunci când părăsiţi cearşaful, rugaţi pe cineva din apropriere să vă supravegheze lucrurile
 încercaţi să nu adormiţi: pe lângă efectele negative asupra sănătăţii, riscaţi să rămâneţi fără nici un bun;
 nu acordaţi atenţie cerşetorilor care v-ar putea aborda: aceasta poate fi o metodă de a „verifica” dacă aveţi bani la dumneavoastră;
 încercaţi, pe cât posibil, să nu plecaţi de acasă cu bijuterii sau lucruri de valoare: scopul dumneavoastră este relaxarea şi nu etalarea unor bunuri.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow