9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

„Sfatul Bătrânilor” la Heleșteni – despre investiții noi și problemele comunității

Traditia se păstrează la Helesteni. Astăzi a avut loc cea de-a doua ședința din an a celor vârstnici din comună. În „Sfatul bătrânilor” s-a discutat despre investițiile ce ar urma să fie făcute de anul viitor, despre problemele de zi cu zi ale sătenilor, dar și despre pregătirea pentru iarnă, fiind o zona cu probleme. Totodată, cel mai important lucru discutat în ședința a fost legat de utilitățile publice.

Batranii din Helesteni s-au întâlnit astăzi la sfat, pentru a discuta despre soarta comunei. Cei mai în vârstă și-au pus în practică înțelepciunea pentru a găsi soluții la anumite probleme. Ședința a început cu investițiile ce ar urma să fie făcute în perioada următoare la Helesteni: modernizarea unei școli și a dispensarului.

O problema sesizată de bătrâni a fost cea a traficului rutier de pe anumite tronsoane. Pentru că drumurile județene din preajma sunt pline de gropi, mașinile de mare tonaj și utilajele grele trec pe drumurile comunale și fie stric asfaltul, fie creează trepidații de mare intensitate, care se resimt in locuinte.

Apoi, s-a discutat despre întreruperile de curent din sate din cauza copacilor înalți care rup firele. Administrația locală roagă localnicii să taie crengile arborilor pentru a nu mai avea probleme.

De departe, cel mai discutat subiect a fost cel a utilităților publice. Localnicii vor să aiba aducțiune de apă, rețea de gaz metan și canalizare în comună.

Primarul, Constantin Hira, a precizat că în viitorul apropiat vor avea apă curentă în gospodării, în cadrul unui proiect care se află în desfășurare.

Mentionam că „Sfatul Bătrânilor” se întrunește de două ori pe an la Helesteni, iar prima întâlnire din 2017 a fost în luna iunie. Ședința completă o puteți vedea integral pe site-ul bittv.info și pe canalul de Youtube cu același nume.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

Tot ce trebuie să știi pentru pregătirea mașinii în sezonul rece. Service-urile auto încep să se aglomereze

Vremea se raceste din ce in ce mai mult, iar soferii incep sa isi pregateasca masina pentru...

Primaria Pascani solicită mai multe doze de vaccin pentru centrul din oraș. A crescut numărul celor care vor să se imunizeze împotriva virusului

Primaria Municipiului Pascani solicita Directiei de Sanatate Publica Iasi mai multe doze de vaccin impotriva COVID 19...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI