21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Sfântul Spiridon – făcătorul de minuni

Sfântul Spiridon – făcătorul de minuni

Credincioșii l-au sărbătorit astăzi pe Sfântul Spiridon, cunoscut ca Sfântul care pleacă din raclă atunci când este chemat prin rugăciune de către credincioși. La biserica din curtea Spitalului Municipal Pașcani a avut loc un moment de rugăciune la care au participat și bolnavii internați în unitatea medicală. De asemenea, a avut loc și un dialog între preoți și cadre medicale referitor la îngrijirea persoanelor bolnave.

Moment de rugăciune și cugetare la Biserica „Sf Ioan Botezătorul” construită în curtea Spitalului Muncipal Pașcani. Un sobor de preoți a oficiat Sfântul Maslu închinat Sfântului Spiridon sărbătorit în fiecare an pe date de 12 decembrie. Se spune că Sfântul Spiridon vine la patul bolnavilor care-i cer ajutorul, care îl roagă cu credinţă să-i vindece. Sfintele Moaște ale lui Spiridon se păstrează în catedrala cea mare din insula Corfu, din Grecia. Sfântul Spiridon este cunoscut ca un mare făcător de minuni.

Sfântul Spiridon mai este numit și „Sfântul călător” datorită minunilor săvârșite. Se spune că pentru perioade scurte de timp, moaștele nu mai sunt prezente în racla din catedrală. Atunci când ele revin sunt calde și prăfuite. În plus, încălțările se tocesc periodic și apar cu pământ și fire de iarbă pe ele.

Tradiția spune că în ziua de 12 decembrie trebuie să fie respectate anumite lucruri. Astfel, pentru sănătate în familie, pentru câștig și spor, azi nu se muncește. Pe lângă muncă, azi nu este bine să coși, să speli rufe sau să faci curățenie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow