17.4 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Sfântul Ioan Botezătorul. Tradiții și obiceiuri. Biserica de la Spital în sărbătoare

Sfântul Ioan Botezătorul. Tradiții și obiceiuri. Biserica de la Spital în sărbătoare

Pregătiri pentru mare sărbătoare a lunii ianuarie – Sfântul Ioan Botezătorul. Peste două milioane de români care poartă numele de Ioan și derivate își vor serba onomastica, iar bisercile se pregătesc cu slujbe religioase pentru a sărbători hramul lăcașului. Ca de obicei, sunt zeci de tradiții și obiceiuri din popor care ar trebui respectate în această zi sfântă.

Biserica din curtea Spitalului Municipal Pașcani îmbracă haine de sărbătoare. Cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul”, preotul paroh Ioan Gigi Daniel invită toți credincioșii și chiar persoanlul medical alături de bolnavi la slujbă și rugăciune. Vecernia va avea loc în această seară și slujba în ziua de 7 ianuarie atunci când va fi oficiată liturghia și vor avea loc momente de caritabile și sociale.

Aproape doua milioane de romani, in majoritate barbati, isi vor sarbatori onomastica pe data de 7 ianuarie, cu ocazia Sfântului Ioan, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Traditia spune ca, pe 7 ianuarie, nu se consuma vin rosu, acesta amintind de martirajul SFANTULUI IOAN. In popor se spune ca SFANTUL IOAN este protectorul pruncilor. Se spune că cine nu este vesel in aceasta zi, va fi trist tot restul anului. Un obicei vechi spune ca, de SFANTUL IOAN, trebuie sa ne stropim cu aghiasma pe fata, pentru a fi feriti de boli tot anul.

In popor exista numeroase legende despre SFANTUL IOAN BOTEZATORUL. O asemenea legenda il infatiseaza pe Sfantul Ioan ca pe un singuratic care se refugiaza intr-o padure pentru reculegere si rascumpararea pacatelor. De aici pleaca uneori, cu crucea in mana, in lume. Asa s-a intalnit cu Iisus.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow