More

  „Sfantul” Grecu de la Actualitatea TV si miliardele incasate cu sacosa de la Primarie. DNA verifica facturile si contractele. Uita sa denomineze si se autodenunta

  Array

  Dacă cineva ar face un top al mincinoşilor şi demagogilor, Răzvan Grecu, patronul de la Actualitatea TV ar fi, sunt convins, pe primele locuri. De câteva zile discutăm despre declaraţiile de tip fascist făcute de un realizator de emisiune pe postul său de televiziune (sunt convins că fără să îşi dea seama) cu scopul ca o astfel de atitudine să nu escaladeze în rândul populaţiei şi aşa dezbinate. În loc să îşi ceară scuze sau măcar să tacă din gură, de fiecare dată acest individ neagă ceea ce se vede şi se aude, spune că negrul este alb şi lansează noi şi noi acuzaţii, evident mincinoase.

  Ieri l-am întrebat într-un răspuns publicat pe bittv.info: „Grecule, câţi bătrâni trebuie să moară pentru că favoriţii tăi să câştige alegerile?” , cu trimitere la o precizare halucinantă făcută de colegul său în cadrul emisiunii cu pricina.
  Iată transcript-ul: “Probabil vom mai aştepta încă 4 ani de zilei să ia calea raiului sau iadului unii bătrâni unii oameni în vârstă pentru a putea schimba mentalitatea. Nu se schimbă doar prin a merge la şcoală sau prin tehnologie. Mentalitatea se schimbă prin dispariţia celor care au o astfel de mentalitate, mentalitate care la adus astăzi pe dl Pantazi la un nou mandat…”

  În loc să dezmintă, să explice sau să îşi ceară scuze în calitate de patron al televiziunii Răzvan Grecu răspunde: Nu trebuie să moară niciun bătrân pentru că PFA Cojocaru să-și ia banul!
  Pe scurt individul susţine că a fost alături de cetăţeni în scandalul Apa Vital când în realitate el este principalul vinovat de acest scandal. El a manipulat şi îndemnat populaţia să nu îşi achite consumurile la apă să nu se asocieze, să nu aibă încredere în noul operator din motive inventate, pentru că, mai apoi, să le filmeze suferinţa, să o exploateze într-un mod josnic, pentru validarea minciunilor sale şi pentru destabilizarea administratiei locale. Campaniile de presă împotriva Apa Vital au fost făcute, nu pentru ai ajuta pe oameni, ci pentru ca operatorul ieşean a refuzat să plătească lui Grecu câte 5000 de lei publicitate pe lună.
  Patronul ATV mai prezuma, evident de pe pereţi, ca înafară de sumele publicate de mine ieri, încasate în acesta campanie (Grecule, tu câţi bani ai încasat în campanie şi de la cine, mai ales la negru, cu sacoşa?) ar mai fi şi altele pe PFA-ul pe care îl am pe numele meu, de la competitorii pentru Primăria şi Consiliul Local Paşcani şi că Pantazi mi-ar fi cumpărat o tipografie )))). De altfel in perioada respectiva ziarul Orizont avea zeci de procese  de calomnie cu Ratoi/Pantazi, din cauza articolelor critice la adresa lor.
  Am mai explicat de o mie de ori că nu am primit in dar nici o tipografie. Singura care am avut-o a fost luată printr-un credit de la BancPost (sunt documente în acest sens). În legătură cu încasările, din aprilie (înainte de începerea campaniei) şi până acum, pe PFA, am încasat doar, 25 de lei, nu de la politicieni. Iată dovada – foto mai jos.

  2222
  Tot Răzvan Grecu pozează în sfânt şi mă critică pentru că l-am votat pe Dumitru Pantazi, care în opinia lui ar fi “un penal”. Cel mai bine a explicat aceasta speţă, Mircea Badea aseară la emisiunea “În Gura Presei”. Pe scurt el a spus ceea ce este normal şi corect: că aşa zişii penali cercetaţi sau juducati sunt doar ACUZAŢI nu VINOVAŢI şi că trebuie respectat dreptul fundamental “de a alege şi de a fi ales” dacă nu a fost suspendat printr-o hotărâre judecătorească. (vezi emisiunea aici).

  https://www.youtube.com/watch?v=_-YnS-NAHMM

  În cazul de fata, Pantazi este judecat, nu pentru că a furat, ci pentru un eventual abuz în serviciu, (infracţiune/art din CP în analiza la CCR care ar putea fi declarată neconstituţională) după ce fostul primar, Grigore Craciunescu, nu a fost în stare să repună în plata o datorie anulată.

  Dar să revenim la „sfântul”de la ATV, Răzvan Grecu. Ei bine, pe timpul administratiei Craciunescu a încasat miliarde de lei din bani păşcănenilor pentru servicii de “linșaj mediatic și pupături de funduri” exact asa cum chiar el spune. Uneori banii erau încasaţi direct cu sacoşa de la casierie, în mod ilegal, în funcţie de ce nevoi avea deontologul. Iată facturile şi chitanţele pentru serviciile credincioase aduse foştilor primari. Publicam totodată şi încasările BIT TV, pt a nu fi discuţii.

  Incasari presa locala de la Primaria Pascani


  Aceste încasări şi contractele dubioase semnate de Răzvan Grecu au fost/sunt verificate de procurorii DNA, în cadrul unui dosar penal.

  Iată dovada:

  atv pub dna
  Aşadar interesul lui Răzvan Grecu de a fi schimbată administratia PSD cu una PNL a fost de a ajunge din nou la banii păşcănenilor, la bugetul local, nu din spirit civic sau gazetăresc.

   

  UPGRADE

  1 Pentru a distrage atenţia că afacerile sale fac  obiectul unei cercetări DNA, în disperare, Răzvan Grecu publică o factură de 20.000.000 lei din 2002 încasata de ziarul Orizont pentru servicii prestate timp de mai multe luni de zile.

  Patronul Actualitatea TV uita să explice că la 1 iulie 2005 a fost făcută denominarea aşa încât 10.000 de lei a devenit un leu. Aşadar în ziua de astăzi spectaculoasă factura factura ar fi de doar 2000 de lei, atunci erau câteva salarii, nu 20 (vezi aici )

  2 În perioada 2008-2014 Primăria Paşcani a plătit următoare sume pentru servicii de publicitate celor două televiziuni locale:

   

  ANUL ACTUALITATEA BIT TV
  2008 . 0
  2009 . 0
  2010 . 0
  2011 136.005 cumulat 0
  2012 17 603 7264
  2013 10 830 7882
  2014 11 500 35550
  total 175. 938 50 696

   

  3 Contractele de prestări servicii au fost încheiate fără organizarea unei licitaţii. Diferenţa este că fostele administraţii au favorizat Actualitatea (ziarul şi tv) în timp ce actuala administraţie a încheiat contract cu ambele televiziuni.

  Contractele au fost încheiate în baza ofertelor prezentante nu a unei procedure de selecţie de oferte tocmai pentru că informaţiile de interes public să fie difuzate de ambele televiziuni, prin urmare să ajungă la un public cât mai larg.

  4 Oferta prezentată de BIT TV la care face referire Răzvan Grecu (cum a intrat în posesia ei de vreme ce informaţiile trebuiau să fie confidenţiale?) este oferta generală, valabilă şi astăzi, nu una specială pentru Primăria Paşcani. Asta deoarece în cererea trimisă televiziunii nu a fost transmise datele minime necesare pentru o calculaţie de preţ (nr de apariţii, nr de pagini de videotext, nr de difuzări, nr de cuvinte, dimensiuni tehnice etc) în funcţie de care urmau să fie aplicate şi discounturi, aşa cum s-a procedat la următoarele cereri de ofertă.

  5 BIT TV şi-a onorat întocmai contractele iar dovezile sunt anexă la plăţile făcute până acum, prin urmare Răzvan Grecu minte din nou. În perioada în care el publică hotărârile în ziar noi nu aveam contract de publicitate, deci hotărârile nu erau publicate, de regulă, în ziarul Orizontul. După 2012 serviciile de publicitate au fost prestate pe videotext şi ziar dar şi servicii de filmare a şedinţelor Consiliului Local.

  Exact la fel a făcut şi face şi Actualitatea TV, mai ales la comune şi Târgu Frumos. Răzvan Grecu trebuie să se hotărască ce anume contesta: Dacă contesta încheierea contractelor prin încredinţare directă (deşi sunt legale, Curtea de Conturi nu a avut nici o obiecţie) atunci contesta şi contractele încheiate de el cu alte Primarii. Dacă contesta serviciile prestate suntem exact în aceeaşi situaţie.

  6 În legătură cu solicitarea mea adresată Primăriei, nu doar în interesul meu ci şi al Actualităţii TV şi al telespectatorilor, cred că demersul este just şi corect. Aşa cum alte primarii plătesc serviciile de filmare şi difuzare a şedinţelor Consiliului Local atât la BIT TV cât şi la ATV consider că şi Primăria Paşcani trebuie să facă acelaşi lucru, nu să beneficieze de servicii gratuite. Cu atât mai mult cu cât unul dintre operatori solicita bani pentru difuzarea celor două canale iar jumătate de oraş nu le poate urmări.

  7 Moldopress SRL Paşcani a intrat în faliment la solicitarea mea după ce sumele plătite pentru datoriile la stat au fost trimise pe penalităţi. Ulterior această nedreptate a fost modificată prin lege. Datoria a fost sau trebuia să fie achitata după valorificarea prin vânzare a bunurilor. Conform datelor contabile, la acea vreme, societatea avea de încasat de la distribuitorii de ziare, mai ales de la Rodipet, sume mult mai mari decât datoriile la stat. Recuperarea banilor a căzut în sarcina administratorilor speciali. Moldopress a început să aibă probleme şi din cauza numeroaselor procese intentate de foştii primari, Neculai Răţoi şi Grigore Craciunescu în timp ce Răzvan Grecu era plătit (vezi mai sus) să îi laude.

  8  Razvan Grecu, revin cu intrebarea, cati bani ai incasat de la politicieni? Dar de la Prest Serv Apa sau consultantii care au implementat proiectul ISPA pentru servicii de publicitate dar si pentru alte servicii ( cum ar fi de constatare si verificare a unor lucrari)? Vom afla in curand , tot de la DNA pentru ca procurorii au inceput deja investigatiile.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI