More

  Sfânta Parascheva, prăznuită sambata de credinciosi. Cel mai mare pelerinaj din tara, la Iasi

  Credincioşii o prăznuiesc sâmbătă pe Cuvioasă Parascheva, iar la Iaşi numărul celor care s-au închinat până acum la sfintele moaşte a trecut de 120 de mii.

  Atmosfera este una de sărbătoare şi toţi se pregătesc să asculte slujba care începe la ora 09:00 în faţă Catedralei şi la care vor lua parte zeci de preoţi şi episcopi din mai multe ţări.

  Apoi, oamenii vor fi poftiţi la Masă Pelerinilor. Totul vine după o noapte albă, în care mulţi au stat ore în şir la coadă pentru a ajunge lângă raclă.

  Credincioşii s-au înarmat cu răbdare şi au aşteptat ore în şir pentru a ajunge să se închine la moaştele Sfintei Parascheva.

  Vremea mohorâtă nu i-a descurajat pe oamenii aşezaţi la coadă. În ajutor le-au venit şi voluntarii.

  Cei pentru care acest pelerinaj s-a transformat într-o tradiţie au fost mai pregătiţi.

  “Sunt lacrimile păcatelor noastre pentru că suntem foarte păcătoşi, Sfânta a plâns pentru noi că suntem păcătoşi, că în fiecare an se întâmplă. Acum 9-10 ani toată noaptea a plouat, am stat 16 ore”, a spus o credincioasă.

  “Ne simţim uşuraţi dacă ajungem la sfânta, să ne spunem problemele, asta este cea mai mare mulţumire.”

  “Este de mare ajutor, venim că avem acasă necazuri, bucurii.Puterea este foarte mare, ne chinuim. Asta e al 26-lea an în care venim.”

  Sâmbătă dimineaţă, după Sfânta Liturghie, credincioşii sunt aşteptaţi la Masă Pelerinilor, unde vor fi împărţite peste 60 de mii de sarmale.

  Raclă cu moaştele Sfintei Parascheva va rămâne în baldachinul din Curtea Mitropoliei, cel mai probabil, până duminică.

  Sursa Stirile Pro TV

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet