21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Sf Ioan Botezătorul – Hram la biserica din curtea Spitalului Municipal de Urgență

creditprime.ro
oferta.oceancredit.ro
vivacredit.ro
creditfix.ro
horacredit.ro/
credius.ro

Ultimele știri

Sfânta zi de astăzi în care ortodocşii îl prăznuiesc pe Ioan Botezătorul a dus drumul multor credincioşi la biserici pentru a participa la sluja închinată Lui. La un lăcaş de cult din Municipiu a fost sărbătoare. Păşcănenii au venit cu mic cu mare să participe la hram. Ei au adus alimente ca să le dea de pomană, s-au rugat, s-au închinat şi s-au împărtăşit.

biserica de la spital

La biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din incinta Spitalului Municipal Paşcani astăzi a fost hram. Păşcănenii au participat la slujba religioasă oficiată de preotul Ioan Gigi Daniel.

pr gigi daniel

Enoriaşii au venit, ca de fiecare dată la o asemenea sarbatoare, cu diferite alimente pentru a fi date de pomană celor adormiţi.

Această biserica nu are statut de parohie şi asigura asistenţă religioasă pacienţilor creştini spitalizaţi, dar şi cadrelor medicale lucrătoare în spital.

Sărbătoarea de Sfântul Ion mai este cunoscută şi sub numele de “Sânt-Ion”, “Inaintemergatorul Domnului” sau “Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”.

Se ştie din tradiţia populară că Sfântul Ioan este protectorul pruncilor ca aceștia să se nască sănătoşi, fără malformaţii sau diformi. Totodată, ziua de Sfântul Ion este o zi de bucurie, iar cine nu se veseleşte în această zi va fi trist tot timpul anului.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI