23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Sf Ioan Botezătorul – Hram la biserica din curtea Spitalului Municipal de Urgență

Sfânta zi de astăzi în care ortodocşii îl prăznuiesc pe Ioan Botezătorul a dus drumul multor credincioşi la biserici pentru a participa la sluja închinată Lui. La un lăcaş de cult din Municipiu a fost sărbătoare. Păşcănenii au venit cu mic cu mare să participe la hram. Ei au adus alimente ca să le dea de pomană, s-au rugat, s-au închinat şi s-au împărtăşit.

biserica de la spital

La biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din incinta Spitalului Municipal Paşcani astăzi a fost hram. Păşcănenii au participat la slujba religioasă oficiată de preotul Ioan Gigi Daniel.

pr gigi daniel

Enoriaşii au venit, ca de fiecare dată la o asemenea sarbatoare, cu diferite alimente pentru a fi date de pomană celor adormiţi.

Această biserica nu are statut de parohie şi asigura asistenţă religioasă pacienţilor creştini spitalizaţi, dar şi cadrelor medicale lucrătoare în spital.

Sărbătoarea de Sfântul Ion mai este cunoscută şi sub numele de “Sânt-Ion”, “Inaintemergatorul Domnului” sau “Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”.

Se ştie din tradiţia populară că Sfântul Ioan este protectorul pruncilor ca aceștia să se nască sănătoşi, fără malformaţii sau diformi. Totodată, ziua de Sfântul Ion este o zi de bucurie, iar cine nu se veseleşte în această zi va fi trist tot timpul anului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow