More

  Șezătoare la Vînători în cadrul unui proiect UNICEF

  Array

  Mâine începând cu orele 12.00, la Căminul Cultural și Centrul de Consiliere din Hârtoape, Poienița, va avea loc o șezătoare, ca parte a unui proiect UNICEF.

  Proiectul și campania UNICEF cu denumirea ”Niciun copil invizibil”, a fost implementat în 2011 de 4 comune : Ceplenița, Dolhești, Mironeasa și Vînători și urmărește implicarea copiilor din familiile defavorizate în comunitate și ajutarea lor prin diferite mijloace educaționale, sociale și materiale.

  Scopul acestei activități culturale, parte a proiectului specificat, vizează transmiterea tradițiilor către generațiile mai tinere, prin cunoașterea și practicarea unor îndeletniciri și obiceiuri străvechi, dar și promovarea unor valori emblematice tuturor copiilor, indiferent de mediul social din care provin.

  La șezătoare vor participa două grupuri de copii de la Ceplenița și Vînători, beneficiari ai proiectului ”Niciun copil invizibil”, dar și bătrâni din cele 2 comune, dornici să-i învețe pe copii obiceiuri și cântece străvechi.

  Precizăm că este ultimul an de desfășurare a acestui proiect UNICEF, iar în anii precedenți au avut loc mai multe activități pentru copiii beneficiari din familii defavorizate, dintre care amintim atelierele de creație și întâlnirile cu specialiștii psihologi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet