20.2 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022
Array

Șezătoare la Vînători în cadrul unui proiect UNICEF

- Advertisement -

Mâine începând cu orele 12.00, la Căminul Cultural și Centrul de Consiliere din Hârtoape, Poienița, va avea loc o șezătoare, ca parte a unui proiect UNICEF.

Proiectul și campania UNICEF cu denumirea ”Niciun copil invizibil”, a fost implementat în 2011 de 4 comune : Ceplenița, Dolhești, Mironeasa și Vînători și urmărește implicarea copiilor din familiile defavorizate în comunitate și ajutarea lor prin diferite mijloace educaționale, sociale și materiale.

Scopul acestei activități culturale, parte a proiectului specificat, vizează transmiterea tradițiilor către generațiile mai tinere, prin cunoașterea și practicarea unor îndeletniciri și obiceiuri străvechi, dar și promovarea unor valori emblematice tuturor copiilor, indiferent de mediul social din care provin.

La șezătoare vor participa două grupuri de copii de la Ceplenița și Vînători, beneficiari ai proiectului ”Niciun copil invizibil”, dar și bătrâni din cele 2 comune, dornici să-i învețe pe copii obiceiuri și cântece străvechi.

Precizăm că este ultimul an de desfășurare a acestui proiect UNICEF, iar în anii precedenți au avut loc mai multe activități pentru copiii beneficiari din familii defavorizate, dintre care amintim atelierele de creație și întâlnirile cu specialiștii psihologi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow