19.7 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021
19.7 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021
Array

Şezătoare cu tradiţie la Sticlăria

Ultimele știri

Zeci de copii au participat duminică, de Florii la o nouă ediţie a şezătoarei de încondeiat ouă. De la mic la mare elevii Şcolii Gimnaziale din satul Sticlăria, Scobinti au mers la Muzeul Satului, unde timp de câteva ore sub atentă coordonare a două profesoare au învăţat tainele colorării ouălelor de Paşte.

Artă încondeierii cu chibritul, semnificaţiile liniilor desenate pe ouă, toate au fost prezentate de învăţătoarea Maria Olaru de la şcoală din localitate.

Nelipsit de la eveniment a fost şi edilul comunei Gheorghe Hrițcu, care şi-a adus aminte cu nostalgie de vremea copilăriei când părinţii îl învăţau cum să încondeieze cele mai frumoase ouă.

După câteva ore de muncă, copii au fost entuziasmaţi de rezultatul obţinut şi au zis că nu este greu. Este şi cazul acestei eleve din clasa a VIII a care a participat şi în ceilalţi ani la şezătoare, iar în acest an a făcut cu chișița ”mersul melcului”.

Cum treaba se face mai repede pe muzică şi voie bună, un grup de fluieraşi din localitate i-au încântat pe cei prezenţi cu cântece populare specifice zonei.

Menţionăm că din 2012 la Muzeul Satului din Sticlăria se defăşoară în duminica Floriilor o şezătoare ce are ca temă centrală încondeierea oualelor. Scopul activităţii este de a-i apropia pe tineri de tradiţiile strămoşeşti.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
19.7 ° C
21.2 °
18.9 °
93 %
2.7kmh
64 %
Dum
19 °
lun
25 °
mar
28 °
mie
29 °
joi
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI