15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Şezătoare cu tradiţie la Sticlăria

Zeci de copii au participat duminică, de Florii la o nouă ediţie a şezătoarei de încondeiat ouă. De la mic la mare elevii Şcolii Gimnaziale din satul Sticlăria, Scobinti au mers la Muzeul Satului, unde timp de câteva ore sub atentă coordonare a două profesoare au învăţat tainele colorării ouălelor de Paşte.

Artă încondeierii cu chibritul, semnificaţiile liniilor desenate pe ouă, toate au fost prezentate de învăţătoarea Maria Olaru de la şcoală din localitate.

Nelipsit de la eveniment a fost şi edilul comunei Gheorghe Hrițcu, care şi-a adus aminte cu nostalgie de vremea copilăriei când părinţii îl învăţau cum să încondeieze cele mai frumoase ouă.

După câteva ore de muncă, copii au fost entuziasmaţi de rezultatul obţinut şi au zis că nu este greu. Este şi cazul acestei eleve din clasa a VIII a care a participat şi în ceilalţi ani la şezătoare, iar în acest an a făcut cu chișița ”mersul melcului”.

Cum treaba se face mai repede pe muzică şi voie bună, un grup de fluieraşi din localitate i-au încântat pe cei prezenţi cu cântece populare specifice zonei.

Menţionăm că din 2012 la Muzeul Satului din Sticlăria se defăşoară în duminica Floriilor o şezătoare ce are ca temă centrală încondeierea oualelor. Scopul activităţii este de a-i apropia pe tineri de tradiţiile strămoşeşti.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow