18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Sex cu minori la o școală din Târgu Frumos. Conducerea caută răspunsuri, procurorii au început o anchetă

Dupa aparitia in spatiu public a unui film in care doi elevi minori de la Liceul Ion Neculce Targu Frumos, au fost inregistrati facand sex in toaleta scolii, ancheta continua pentru indentificarea vinovatilor.
In cursul acestei zile, 4 februarie 2013, profesorii, parintii elevilor de 14 respectiv 15 ani, directoarea scolii si o echipa de inspectori si psihologi s-au intalnit intr-o sedinta pentru a lua masuri in legatura cu tot ce s-a intamplat.

La finalul sedintei, Emilia Talpalaru a declarat ca ancheta nu s-a solutionat inca, deoarece elevii implicati isi schimba mereu declaratiile, iar identitatea celui de-al treilea copil care a filmat totul, este in continuare necunoscuta. Intr-una din declaratie, elevii sustin ca totul a fost doar o inscenare si ca nu stiu cine i-a filmat, insa nici o ipoteza nu este inca confirmata. “Cel mai probabil elevilor le va fi scazuta nota la purtare si vor fi mutati disciplinar la o alta unitate de invatamant” declara directoarea unitatii de invatamant, Emilia Talpalaru.

La liceu au venit si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, care de asemenea au demarat cercetari administrative pentru a evalua modul in care conducerea scolii a gestionat situatia, modul in care consilierii scolii isi desfasoara activitatea si daca profesorii de serviciu si-au indeplinit atributiile. “Indiferent de unitatea de invatamant ceea ce ingrijoreaza cel mai mult este conduita elevilor, mai ales pentru faptul ca scoala trebuie sa fie un spatiu al decentei si al educatiei” se arata intr-un comunicat trimis de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

Si la nivelul Politiei si Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani, au inceput cercetari in legatura cu faptele celor doi adolescenti. “La Parchet s-a intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii de act sexual cu un minor. In mod normal, daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 15 ani, insa pentru ca sunt minori, pedeapsa se injumatateste” declara Codrin Sarcu.

Parerile sunt impartite. Din calitatea de parinte, un barbat din Targu Frumos considera ca astfel de cazuri pot fi evitate doar daca in scoli va fi folosita mai multa severitate iar profesorii vor sta mai mult in mijlocul elevilor, incercand sa comunice cat mai deschis. “Cred ca ar trebui inca de la clasa a 7-a, sa fie facute ore de dirigintie in care elevilor sa le se vorbeasca deschis despre educatia sexuala, despre comunitate si mai ales despre conduita care ar trebui sa o adopte in viata de zi cu zi” a declarat Alexa Anghelus.

Consilierii educativi din cadrul Consiliului Local au fost contactati telefonic in nenumarate randuri insa au fost de negasit.

Mentionam ca filmarea cu cei doi adolescenti din clasa a IX-a, a fost facuta public pe internet in cursul zilei de sambata, 2 februarie a.c., de catre un al treilea coleg care i-a filmat in toaleta liceului. Nimeni nu stie insa indentitatea elevului, cameraman amator, insa si acesta risca ca nota la purtare sa-i fie scazuta drastic sau chiar sa fie mutat disciplinar, la o alta scoala.

Alte articole