16.9 C
Paşcani
vineri, octombrie 7, 2022
Array

Serviciul de urgență pentru surdo muți

- Advertisement -

Un nou număr de urgenţe va fi disponibil de astăzi începând cu ora 13. Este vorba de 113 ce poate fi utilizat de persoanele cu deficienţe de vorbire sau auz care solicită intervenţia ambulanțierilor, poliţiştilor, jandarmilor sau pompierilor. Numărul poate fi folosit doar pentru a trimite mesaje text şi este gratuit din toate reţelele de telefonie naţională.
Pentru a raporta un eveniment la numărul de urgenţe 113, numărul persoanei care apelează trebuie să fie înregistrat în baza de date a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU). Înregistrarea se poate face în 3 moduri: prin completarea formularul online de pe site-ul www.112.ro, se pot transmite prin poştă documentele de înregistrare sau se depune la birourile temporare de asistenţă la înregistrare ori la unul dintre sediile Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.
Dacă o cineva vrea să se înregistreze în sistem trebuie să facă dovadă calităţii de persoană cu dizabilităţi auditive sau de vorbire, însoţită de o copie a actului de identitate.
Trebuie ştiut că, în cazul în care cineva expediază mesaje abuzive către numărul 113 va putea fi sancţionat cu amenzi între 500-1.000 de lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow