14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Serviciul de ecarisaj se intoarce la Primarie, din cauza preturilor foarte mari

Primăria Paşcani se întoarce la prinderea câinilor comunitari. După ce a externalizat acest serviciu, prin delegarea lui societăţii de salubritate, acum, administraţia locală se vede nevoită să revină asupra deciziei. Asta deoarece preţurile solicitate de CLP Eco Saubritatea pentru serviciile de ecarisaj sunt foarte mari. Ele au fost respinse de câteva ori de Consiliul Local, iar contractul a expirat motiv pentru care în momentul de faţă nimeni nu se mai ocupă de strângerea maidanezilor de pe străzile municipiului. Anunţul a fost făcut chiar de viceprimarul Vasile Axinte, aseară la BIT TV, în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”.
Aşadar serviciile de ecarisaj ar urma să fie reluate de salariaţii Primăriei din cadrul Serviciului de Gospodărie Comunală. Activitatea este deja reglementata printr-un regulament aprobat acum câţiva ani de zile de Consiliul Local.
Menţionăm că preţul propus de societatea de salubritate care ari fi urmat să fie achitat de Primărie este de 239 de lei pentru fiecare câine comunitar prins de pe stradă, sterilizat şi deparazitat. Consilierii au propus ca tariful să fie mai mic de 150 de lei dar prestatorul a refuzat să încheie contractul în aceste condiţii.
În momentul de faţă padocul din Paşcani este închis în timp ce pe străzile municipiului umbla nestingheriţi câteva sute de câini fără stăpân.

Alte articole