More

  Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă intră în competiţie

  Array

  pompieri voluntari

  C.P. La fel ca în anii trecuţi, luna mai este dedicată competiţiilor în domeniul situaţiilor de urgenţă. Asadar, începând cu data de 18 mai, în judeţul Iaşi se va desfăşura etapa zonală a concursului Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

  Astfel, în zilele de 18, 19, 25 şi 26 mai, în centrele zonale din Iaşi, Podu Iloaie, Hîrlău, Tîrgu Frumos, Răducăneni, Tătăruşi, Şipote, Heleşteni, Lespezi, Ţibăneşti, Bivolari, membrii serviciilor voluntare din localităţile apropiate vor arăta, pe parcursul a trei probe practice – “Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4 x 100 m”, „Dispozitivul de intervenţie”, că au deprinderile necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

  Amintim rezultatele deosebite obţinute anul trecut de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Lespezi, clasat pe locul al-II-lea la etapa naţională a acestui concurs.

  Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă se constituie în comune, oraşe şi municipii, în subordinea consiliilor locale, ca structuri specializate, organizate cu personal angajat şi /sau voluntar, în scopul apărării vieţii, avutului public şi / sau a celui privat împotriva incendiilor şi a altor calamităţi, în sectoarele de competenţă stabilite cu avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi.

  Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi urează mult succes serviciilor participante şi îi asigură că aceste concursuri se vor desfăşura în spiritul fair play-ului.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum vor circula autobuzele de Ziua Natioanala

  Operatorul pascanean de transport public local  a anuntat modificari in programul curselor pentru zilele de 30 Noiembrie si 1 decembrie a.c.. Chiar daca sunt...

  Demersuri pentru dotarea Spitalului CF Pașcani, devenit suport COVID-19

  Spitalul General CF din municipiul Pascani, devenit suport COVID 19, face demersuri pentru dotarea institutiei medicale, cu echipamente necesare tratarii pacientilor care se lupta...

  Maricel Popa, președintele PSD Iași: Guvernarea social-democrată înseamnă o Românie dezvoltată pentru toți românii! (P)

  Dezvoltarea locală și regională este o temă constantă în programele Partidului Social Democrat. Noi credem că România trebuie să crească de la bază, din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI