22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă intră în competiţie

pompieri voluntari

C.P. La fel ca în anii trecuţi, luna mai este dedicată competiţiilor în domeniul situaţiilor de urgenţă. Asadar, începând cu data de 18 mai, în judeţul Iaşi se va desfăşura etapa zonală a concursului Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, în zilele de 18, 19, 25 şi 26 mai, în centrele zonale din Iaşi, Podu Iloaie, Hîrlău, Tîrgu Frumos, Răducăneni, Tătăruşi, Şipote, Heleşteni, Lespezi, Ţibăneşti, Bivolari, membrii serviciilor voluntare din localităţile apropiate vor arăta, pe parcursul a trei probe practice – “Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4 x 100 m”, „Dispozitivul de intervenţie”, că au deprinderile necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

Amintim rezultatele deosebite obţinute anul trecut de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Lespezi, clasat pe locul al-II-lea la etapa naţională a acestui concurs.

Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă se constituie în comune, oraşe şi municipii, în subordinea consiliilor locale, ca structuri specializate, organizate cu personal angajat şi /sau voluntar, în scopul apărării vieţii, avutului public şi / sau a celui privat împotriva incendiilor şi a altor calamităţi, în sectoarele de competenţă stabilite cu avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi urează mult succes serviciilor participante şi îi asigură că aceste concursuri se vor desfăşura în spiritul fair play-ului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow