2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Serviciile de epurare arunca in aer economia pascaneanea

Operatorul de apa si canalizare din Pascani nu poate intrerupe preluarea apelor uzate de la cele mai importante sociatati comerciale pentru a fi epurate, asa cum a anuntat saptamana trecuta. Agentia Nationala “Apele Romane” a trimis o adresa prin care atentioneaza ca Prest Serv Apa are obligatia sa epureze toate apele provenite din sistemul de canalizare al municipiului Pascani, conform obligatiilor care decurg din autorizatii.

Asta inseamna ca activitatea de productie de la cele trei mari societati amenintate, Kosarom, Rompak si Romcarn Prod nu va fi pusa in pericol. Totodata operatorul iesean trebuie sa colecteze si sa canalizeze toate apele uzate din Pascani si sa incheie contract pentru epurarea lor.
Directorul societatii pascanene a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa recurga la acesta măsură deoarece contravaloarea serviciului este încasata de Apa Vital Iaşi societate care refuză să plătească vreun leu societatii Prest Serv Apa SĂ Paşcani.

Asta deoarece nici până acum cele două părţi nu au ajuns la o înţelegere privind încheierea unui contract. Conducerea societăţii din Paşcani a mai ameninţat că dacă contractul nu va fi încheiat imediat de pe data de 23 va înceta prestarea serviciilor de epurare pentru Apa Vital.

În replică reprezentanţii Apa Vital susţin că nu au nici o responsabilitate petru acesta situaţie şi că nu s-ar fi ajuns aici dacă serviciile de epurare erau date spre exploatare operatorului ieşean.

Pentru a rezolva acesta situatie administratia locala a convocat astazi o sedinta de mediere la care au fost invitate ambele parti. Operatorul iesean a refuzat sa participle pe motiv ca o astfel de discutie ar trebui sa aiba loc la Iasi inclusiv pe tema incheierii contractelor de furnizare a apei.

Totusi in urma discutiei de astazi cu Primaria, conducerea societatii din Pascani a hotarat sa continue activitatea de epurare chiar si pentru cele trei societati care deverseaza peste 30% din cantitatea de ape uzate in statia de epurare.

Menţionăm în prezent societatea din Paşcani are de încasat peste 2 milioane de lei pentru serviciile de epurare prestate operatorului ieşean. Operatorul ieşean a refuzat să încheie contractul pe motiv că nu vrea să achite decât pentru debitul de apă rezultat din facturi nu şi pentru pierderile de pe reţea.

Consiliul Local a aprobat un preţ dar până acum nu a fost făcută nici o plată. Din acest motiv societatea din Paşcani nu are cu ce să îşi achite facturile la furnizorul de energie şi este ameninţată că va rămâne fără curent electric. Dacă se va ajunge în acesta situaţie, staţia de epurare ar urma să fie închisă iar în consecinţă furnizarea apei va fi întreruptă în tot oraşul.

 

adresa apa

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow