2.8 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Serviciile de dezinsecţie, deratizare şi întreţinere au fost delegate

Fostul operator local de salubritate, societatea CLP Ecoserv SRL, se va ocupa şi de activităţile de dezinsecţie şi deratizare în municipiul Paşcani, pe lângă cele de întreţinere a căilor de acces.

Gestiunea celor două obiecte de activitate a fost delegata, prin încredinţare directă, de legislativul local, în şedinţă ordinară din 30 aprilie. Cele doua proiecte au fost aprobate doar de consilierii PSD şi PMP,  în timp ce opoziţia a votat împotrivă.
Pe acest subiect a avut loc un schimb de replici dure între un consilier local şi secretarul general al Primăriei. Cătălin Conachi, de la PNL a atras atenţia că proiectul nu ar îndeplini cerinţele legale deoarece ar lipsi o serie de documente. În replică jurista Irina Jitaru a precizat că Procesul verbal de predare primire al mijloacelor fixe precum şi lista de tarife ar urma să fie aprobate, ulterior delegarii.
De asemenea, consilierul Claudiu Bodoasca a precizat că înainte de delegarea serviciilor, conducerea societăţii ar fi trebuit să prezinte un raport privind situaţia financiară.
Menţionăm că aceeaşi societate a preluat şi serviciul de transport public local, tot prin delegare directă. În momentul de faţă se fac demersuri pentru obţinerea avizelor necesare şi achiziţionarea sau închirierea de autobuze.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Strandul din Pascani, in administrarea CSM

Strandul Municipal din Pascani a fost dat in administrarea...

Hotarare pentru trei sensuri giratorii, dupa aproape un an de povesti

  La aproape un an de zile de cand conducerea...

Licitatie pentru lucrarile de reabilitare a Gradinitei nr 2 si a Cresei nr 1

La aproape trei ani de la semnarea contractului de...