More

  Șerpi și gunoaie la periferia Hîrlăului. Rromii așteaptă ca primăria să rezolve situația

  Array

  Rromii din Hîrlău, obișnuiți să reclame toate nemulțumirile lor primăriei și să le rezolve altcineva problemele, dau vina pe autoritățile locale pentru că nu le ridică gunoiul, deși cei mai mulți dintre ei nu au încheiate contracte cu firma de salubritate. Mai mult, ei susțin că groapa de gunoi aflată în apropierea locuințelor lor ar avea pe lângă gunoaie și șerpi, iar situația ar dura de mai bine de 10 ani, în special copiii, fiind în pericol.
  gunoiaie harlaugunoiaie harlau
  Comunitatea de rromi din Hîrlău este nemulțumită pentru că primăria din localitate nu le rezolvă o problemă veche de mai bine de 10 ani. Este vorba despre o groapă de gunoi aflată aproape de casele lor, care a devenit în timp nu numai focar de infecție, ci și cuib de șerpi, după cum susține Mihalache Stănescu, reprezentantul acestora.

  Acesta spune că ar fi ridicat problema și în cadrul unei vizitela primăria din localitate a subprefectului de județ din luna mai a acestui an , după care autoritățile județene ar fi venit chiar la fața locului pentru a cunoaște mai bine situația și a găsi soluții.
  mihalache stanescu
  Constantin Cernescu, primarul orașului, contactat telefonic de reporterii noștri, cunoaște această problemă , însă afirmă că situația este generată cu siguranță de cei care nu au încheiate contracte cu firma de salubritate, motiv pentru care nu au unde depozita gunoiul și folosesc acea zonă.
  După vizita autorităților județene, o parte din rromi au încheiat contracte cu Eco Salubris Hîrlău, însă este vorba de mai putin de 1/3 din totalul familiilor. După declarațiile reprezentantului lor, în zonă locuiesc peste 1400 de persoane care fac parte din 180 de familii, din care doar mai puțin de 50 au încheiat contracte și le-au fost instalate pubele în curte.
  gunoi harlau
  Autoritățile locale vor rezolva problema, așa cum declară și primarul localității, vor ridica gunoiul, însă comunitatea rromă trebuie să își asume gopodărirea zonei.

  Precizăm că responsabilitatea pentru încheierea de contracte de salubritate și de gospodărire a zonelor ce împrejmuiesc locuințele, nu cade în sarcina primăriilor, așa cum consideră Mihalache Stănescu, președintele partidei Rromilor din Hîrlău, care reprezintă comunitatea de pe plan local de 20 de ani. Fiecare familie trebuie să încheie un contract cu firma de salubritate, să depoziteze deșeurile în spații special amenajate și să achite contravaloarea serviciilor oferite. În caz contrar, gunoaiele nu pot fi ridicate, iar cei care nu respectă legile, se pot alege cu amenzi usturătoare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet