20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Serii noi de cursuri la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi organizează serii noi cursuri autorizate ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări):

Cursul de Contabilitate primară şi financiară are o durată totală de 105 ore, începe la data de 30 ianuarie şi este de mare utilitate  în ceea ce priveşte fundamentarea cunoştinţelor privind gestionarea contabilităţii unei firme.

Cursul de Inspector resurse umane are o durată totală de 80 ore, începe la data de 30 ianuarie şi formează aptitudinile utile şi necesare privind gestionarea relaţiilor de muncă dintre angajator şi angajat.

Cursul de Inspector SSM (Inspector în domeniul securităţii şi sănătăţi în muncă) are o durată totală de 88 ore, începe la data de 7 februarie şi este un curs foarte important care aduce informaţia la zi în acord cu prevederile legislaţiei în vigoare la acest moment, în acest domeniu.

Cursurile sunt finalizate – în urma examenului susţinut în faţa unei comisii – cu certificate de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei.

De asemenea, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi reaminteşte operatorilor economici că legislaţia în vigoare prevede obligativitatea desemnării de persoane responsabile cu gestionarea deşeurilor. Astfel, potrivit Legii nr. 211/2011, deţinătorii/producătorii de deşeuri persoane juridice, comercianţii, au obligaţia să desemneze o persoană din rândul angajaţilor proprii care să urmărească şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor legale, respectiv: persoanele desemnate trebuie să fie instruite în domeniul gestiunii deşeurilor, inclusiv a deşeurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate. Mai mult decât atât, legea vine şi cu sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor, şi anume: nedesemnarea unei persoane conform legii amintite constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. Pentru a sprijini operatorii economici să se conformeze prevederilor legale, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi organizează o nouă serie a cursului intensiv de Responsabil cu gestionarea deşeurilor. Cursul se va desfăşura în zilele de 9 şi 10 februarie şi va fi susţinut de către o persoană specializată din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Iaşi, cu o vastă experienţă în domeniul gestiunii deşeurilor şi substanţelor chimice periculoase. Cursul va aborda: legislaţie, organizarea actelor normative în domeniu, obligaţii legale în sarcina agenţilor economici, soluţii practice, gestionare şi trasabilitate deşeuri, raportări, sancţiuni, cuantum amenzi, evitarea sancţiunilor.

Toate cursurile organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi sunt adaptate la noutăţile din domeniile pe care le vizează şi vor avea un pronunţat caracter interactiv şi aplicativ. Înscrierile se realizează online, pe site-ul nostru www.cciasi.ro, iar cursurile se vor desfăşura la sediul Camerei de Comerţ din Iaşi, B-dul Carol I nr. 27, Dealul Copou. Sunt prevăzute discounturi pentru anumite categorii de salariaţi, pentru şomeri şi studenţi,  precum şi pentru înscrierile colective, iar plata cursului se poate face eşalonat, sub forma unui avans achitat până la începerea cursului şi a unei tranşe finale până la terminarea acestuia.

Cursanţii vor beneficia de formatori valoroşi şi condiţii logistice optime pentru desfăşurarea acestor cursuri,  având avantajul celui mai bun raport calitate/preţ. Cursurile Camerei de Comerţ se adresează în mod direct atât firmelor, pentru pregătirea şi perfecţionarea personalului acestora, cât şi persoanelor fizice individuale care doresc să dobândească sau să-şi îmbunătăţească propriile competenţe pentru şanse mai bune pe piaţa muncii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow