17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Serele din Paşcani, în prag de faliment. Sechestru pentru datorii uriaşe la Primărie. Ce se întâmpla cu 51 ha de teren

Singura societate de legumicultura din Paşcani este la un pas de a intra în insolventa din cauza datoriilor. Este vorba despre SC Legume SĂ Paşcani care deţine serele de la Blăgeşti. În momentul de fata societatea are conturile blocate iar bunurile sechestrate din cauza unor datorii către bugetul local. După câţiva ani de procese la sfârşitul anului trecut, a pierdut definitiv procesele cu administraţia locală iar acum trebuie să plutească peste 230 000 de lei şi cheltuielile de judecată. Patronul firmei Mihai Jitaru spune că a început să aibă probleme dup ace culturile i-au fost calamitate şi nu a reuşit să obţină despăgubiri din partea Guvernului.

Societatea de tine peste 51 hectare de teren agricol şi administrativ în baza a 6 contracte de închiriere şi concesiune, unele încheiate de acum 20 de ani de zile. Chiar dacă obligaţiile nu au fost onorate contractile nu au fost reziliate. Administratorul societăţii nu îşi face griji că ar putea rămâne fără teren. A început deja lucrările pentru pregătirea răsadurilor chiar dacă bunurile sunt sechestrate şi urmează să fie scoase la vânzare iar conturile sunt blocate. El spune că va cere protecţia statului prin insolventa dacă nu se va mai descurca cu banii.

În acelaşi timp cele 51 de ha de teren ar putea rezolva multe cereri de fond funciar blocate de ani de zile, din cauza lipsei de teren. Reprezentanţii Primăriei Paşcani au ocolit de fiecare dată acest subiect.

Menţionăm că în serele de la ieşirea din Paşcani încă se mai produc legume de calitate superioară, care pot fi găsite la vânzare în pietele agroalimentare şi magazinele proprii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow