More

  Serbări de Halloween în şcoli. Cavaleri şi domniţe la Grădiniţa Happy Stars din Hîrlău

  Array

  Deghizaţi în personaje din filme şi desene animate, copiii de la şcolile din judeţ au marcat ziua de astăzi, de Halloween – sărbătoare importată din Occident, cu scenete şi cântece specifice vârstei. Mai mult, câţiva elevi au pus în scenă spectacole în limba engleză. De asemenea, nu au lipsit expoziţiile tematice şi mai ales dovleceii sculptaţi.

  serbare gradi happy st h

  La Hîrlău, astăzi a fost sărbătoare. Grădiniţă cu predare în limba engleză, Happy Stars a pregătit un program pentru a marca anotimpul toamna şi mai ales sărbătoarea de Halloween. Tematica aleasă de profesori a fost Epoca Medievală, prichindeii costumându-se în cavaleri şi domniţe.

  Din programul de astăzi nu a lipsit celebrul obicei – Trick or treat – „Va păcălim sau ne daţi dulciuri”.

  Pentru a intra în atmosfera festivalului, au fost făcute şi expoziţii tematice şi mai ales nu au lipsit dovleceii sculptaţi.

  serbare gradi happy st h 1

  La final, prichindeii au primit dulciuri şi au făcut plecăciunea specifică domniţelor şi cavalerilor.

  Halloween (o abreviere pentru „All Hallows’ Evening”) este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Halloween-ul se celebrează în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie. Fiind una dintre cele mai vechi sărbători din lume, Halloween-ul este sărbătorit în foarte multe ţări, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico şi Regatul Unit, iar, ocazional, în unele părţi ale Australiei şi Nouă Zeelandă.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  Anunt de pierdere

  Pierdut certificat constatator de la suspendarea activitatii nr 6911/31.01.2018, al GURALIUC T. LIVIU PFA, F22/1274/2005, CUI 19517521. Il declar nul!

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI