-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Septembrie vine cu temperaturi extrem de ridicate. Vara se va prelungi până în octombrie

Vara se mută…toamna. Septembrie va fi o lună cu temperaturi extrem de ridicate, dar ideale pentru un concediu târziu. Meteorologii spun că vom avea parte de vreme frumoasă până spre octombrie.


Luna septembrie este deja cunoscută ca fiind cea mai călduroasă şi mai săracă în precipitaţii lună a toamnei. Şi, la fel ca în ultimii ani, vara se va prelungi cu cel puţin două săptămâni – o veste bună pentru cei care şi-au programat vacanţa la începutul toamnei.

Cum vor arăta săptămânile de septembrie

Temperaturile vor avea valori apropiate de cele normale, de peste 25 de grade Celsius la umbră în majoritatea regiunilor, iar 25 de grade reprezintă pragul unei zile de vară. În plus, prima săptămână a lunii septembrie se anunţă şi destul de secetoasă.

A doua săptămână, în schimb, va aduce destul de mult ploi în cea mai mare parte a teritoriului. Estimările actuale ale meteorologilor indică faptul că vor fi cantităţi mai mari de apă în majoritatea regiunilor, iar temperaturile se vor menţine foarte plăcute.

În schimb, în a doua jumătate a lunii septembrie, vremea se va răcori, temperaturile vor ajunge frecvent la valori de 23 – 25 de grade Celsius în sud-vestul ţării, dar în rest vor fi apropiate de 20 de grade. Ploile se anunţă din nou destul de numeroase, ceea ce este o veste foarte bună pentru agricultură.

Sursa Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow