5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Senzational: Primaria Pascani atacata de un ,,urs” care se reculege

Se incing din nou spiritele pe scena politica locala, odata cu apropierea alegerilor europarlamentare. Dupa conferinta de presa organizata de ,,Noua Republica” a venit si randul PPDD-istilor sa-si reactiveze electoratul cu discursuri politicianiste. Duminica de la ora 12 organizatia locala a PPDD a sustinut o conferinta de presa la sediul amplasat in aceeasi cladire cu magazinul Crinul, din zona Deal.
La eveniment a participat si liderul organizatiei judetene, Alin Aivanoaie alaturi de cei doi consilieri locali Iaon Danu si Dragos Voinea.
Cei trei au criticat derapajele administratiei din Pascani, modul de cheltuire a banilor publici si faptul ca nu au primit de la Primarie un spatiu pentru amenajarea sediului partidului. Ei au mai spus ca vor sesiza Prefectura Iasi in legatura cu depasirea cheltuielilor alocate prin hotararea Consiliului Local pentru organizarea Zilelor Pascaniului si i-a indemnat pe pascaneni sa vine in audiente, la sediul partidului.

In acelasi context Vasile Ilade, vicepresedinte al PPDD Iasi a dat citiree unei scrisori deschise catre pascaneni unde partidul din care face parte este asemanat cu un urs aflat in hibernare.

Mentionam ca la finalul conferintei consilierul local Ioan Potolinca a povestit cum a luat bataie, zilele trecute , de la colegul sau de la Valea Seaca, consilierul PC , Cristi Ungureanu.

Cititi mai jos ,, Scrisoarea catre pascaneni’ citita de Vasile Ilade, in cadrul conferintei de presa

Stimaţi Păşcăneni !

PP-DD este reprezentat în Consiliul Local Paşcani numai de către doi consilieri locali.
Chiar dacă votul nostru nu contează în faţa majorităţii puterii aflată la butoane” (cum le place unora să braveze), vom demasca public prin mijloacele mass-media locale ori naţionale toate încercările de fraudare a banului public ori prin care sunt afectate direct ori indirect interesele păscănenilor.
O învăţătură vânătorească spune că nu este bine să trezeşti ori să deranjezi ursul când doarme ori când este în perioada de hibernare. Nu este bine să te joci cu ursul !
Îi atenţionăm pe cei care vor să sifoneze bani din bugetul local şi să legalizeze aceste fapte prin hotărâri de consiliu că se vor trezi cu surprize mari.
Avem capacitatea de a analiza în interiorul organizaţiei noastre proiectele puse pe masa Consiliului Local, iar unde vom constata că se încearcă însuşirea banului public în mod fraudulos şi în interes personal sau de grup, vom lua măsurile care credem de cuviinţă, în conformitate cu legile româneşti.
Vom respinge aceste hotărâri şi proiecte, iar dacă nu se va ţine cont de părerea noastră exprimată în Consiliul Local de către consilierii noştri, vom sesiza organele antifraudă şi anticorupţie.
Păşcănenii trebuie să înţeleagă că cei doi consilieri locali ai PP-DD, transmit în Consiliul Local Paşcani părerea şi directivele partidului şi nu opinii personale .
Păşcănenii să fie convinşi că cei doi consilieri locali ai nostri le vor apăra interesele majorităţii celor care nu au uneori ce pune pe masă ori în ghiozdanul copiilor pe care încă reuşesc cu greu să-i mai trimită la şcoală !
A trecut un an de guvernare USL-istă şi ce s-a realizat Paşcani pentru păşcăneni ?! Mai nimic sau chiar nimic !
Locuri de muncă sunt din ce în ce mai puţine. Taxe şi impozite sunt din ce în ce mai mari şi mai multe şi tot mai greu de suportat.
Micii oameni de afaceri sau buticarii (cum sunt cunoscuţi şi denumiţi popular), au ajuns să vândă numai găurile de la nasturi, fiindcă păşcănenii nu mai au putere de cumpărare, fiind prea sărăciţi să mai cumpere altceva. Aceşti buticari, pe care odată îi vedeam bine dispuşi prin pieţe ori prin micile lor magazine, acum stau şi se uită miraţi unii la alţii, nevenindu-le să creadă că trăiesc un fapt real, că trece luna şi nu au ce ce plăti impozitele .
Pentru a-şi mai masca necazurile, unii mai hâtri şi cu mai mult umor, joacă table şi găsesc puterea de a spune bancuri în faţa prăvăliei, iar în pauză dintre două zaruri, privesc la cei câţiva săraci care se încumetă să privească la marfa îngălbenită şi prăfuită de vreme aflată pe rafturi. Că de cumpărat nu cumpără nimeni! Unde sunt vânzările de altă dată!
Ajutoare sociale se dau numai în perioada alegelilor, după care aleşii încearcă să recupereze ce au dat din buzunarul propiu, prin derularea unor afaceri cu banul public şi pe care încearcă să legalizeze prin hotărâri de consiliu local.
Pe unii consilieri locali nu îi interesează doleanţele de rând, îi interesează numai să le meargă lor bine şi să prospere propiile afaceri pentru realizarea bunăstării propiilor familii, iar ciolanele rămase de la masă lor bogată, după ce au hrănit şi câinii, le vor arunca iarăşi păşcănenilor de rând la viitoarele alegeri, iar noi, ca nişte veritabili masochişti, vom uita bătaia şi umilinţa la care am fost supuşi şi îi vom vota din nou cu bucurie!
Aşa gândire avem, aşa merităm să păţim! Ne merităm soarta!
Păcat că păşcănenii şi-au pus încrederea şi au votat pe noul primar, crezând că le va apăra interesele cetaţenesti. Dar, cu regret trebuie să constatăm că este depăşit de interesele de grup manifestate şi impuse de către cei aflaţi în preajma sa , care sunt puşi pe căpătuială şi sifonarea banului public, băgându-i la semnat diferite proiecte care miros a DNA de la mare distanţă .
Dacă în 23 de ani de neodemocratie nu a descălecat încă DNA la Paşcani, pentru a lua la purificat afacerile oneroase legalizate prin hotărâri de consiliu local, nu este niciodată prea târziu !
Consilierii noştri nu vor fi părtaşi la sifonarea banului public şi nu vor vota pentru jecmănirea ori jefuirea păşcănenilor. Dar nici nu vom asista nepăsători la astfel de asemea fapte. Ursul nu doarme, uneori se reculege !
Suntem siguri că nici păşcănenii nu vor mai suporta la nesfârşit să vadă cum zilnic le cresc impozitele şi dările la stat, iar banii astfel colectaţi la bugetul local,se duc pe plata muzicanţilor care le asigură buna dispoziţie a alesilor locali la chiolhanuri !
Aşteptăm pe toţi păşcănenii la sediul nostru pentru a ne seziza neregulile constatate în legătură cu activitatea aleşilor locali ori a funcţionarilor publici locali, care sunt plătiţi din banii cetăţenilor pentru a le apăra interesele publice.
Aşteptăm şi pe cetăţenii din comunele învecinate pentru a ne sesiza despre aspectele de fraudă constatate în activitatea aleşilor ori funcţionarilor locali.
Vom urmări şi activitatea desfăşurată de consilierii noştri locali din zona Paşcani şi vom sancţiona promt când vom constata fraude în activitatea consiliilor locale respective .
Vă asigurăm că toţi consilierii locali ai PP-DD au obligaţia de a apăra interesele cetăţenilor, iar cei dau la pace cu infractorii, sunt liberi să-şi exprime ataşamentul faţă de aceştia ca independenţi.
Vă asigurăm de buna noastră credinţă!
Vă salutăm stimaţi cetăţeni, încă liberi în gândire!

BIROUL PP-DD PAŞCANI

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow