19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Senatorul Sorin Lazar despre siguranța copiilor pe internet

  Ultimele știri

  Pentru mulți dintre cei din generațiile tinere, Internetul este cea mai bună invenție de la roată încoace și poate fi un instrument foarte util atât pentru adulți cât și pentru cei mici.
  Toate aceste beneficii aduc și mari riscuri, în special în ceea ce îi privește pe copii și adolescenți. Cei mici se înțeleg foarte bine cu tehnologia de la vârste din ce în ce mai fragede. Internetul poate fi accesat de oriunde, nu numai de acasă și un click greșit îi poate pune pe copii în pericol.
  Este de datoria părinților, dar și a statului de a lua măsurile adecvate pentru a proteja copiii în mediul online și pentru a ne asigura că aceștia beneficiază de această resursă modernă extraordinară, mai mult decât să aibă de suferit de pe urma utilizării sale.
  Înainte de a putea contribui la conturarea unui set de măsuri în acest sens, trebuie să înțelegem situația de fapt.
  În ziua de astăzi, copiii încep să folosească rețelele de social media ca metodă de socializare și de explorare a comunităților online, de îndată ce învață să scrie. Internetul avansează repede și apar din ce în ce mai multe rețele sociale care se adresează unor audiențe din ce în ce mai tinere.
  Conform unui studiu recent, unul din trei părinți este îngrijorat în legătură cu pericolele la care sunt expuși copii lor în mediul online.
  Aproape jumătate (43%) dintre aceștia spun că utilizarea rețelelor sociale aduce mai multe dezavantaje decât avantaje. Din nefericire, nu toți părinții sunt suficient de precauți. Mulți ajung să-și posteze datele personale și să le facă publice sau postează poze cu copiii lor, dezvăluindu-le identitatea către străini.
  Mai exact, iată care sunt riscurile la care sunt expuși copii atunci când navighează pe internet: pot fi urmăriți de persoane necunoscute, cu intenții ascunse, pot fi umiliți online, fenomen care se numește “cyber bullying”, se poate ajunge chiar și la furtul de identitate, la distrugerea reputației care se poate face extrem de ușor online și pe lângă asta, materialele existente vor fi aproape imposibil de distrus. În plus, copii pot accesa zonele obscure ale Internetului, cum sunt piețele ilegale, pot fi expuși la conținut inadecvat ca pornografia, sau reclamele cu mesaje pentru adulti.
  Din păcate, aceste riscuri pot trece din mediul online cu niste consecințe grave chiar în mediul offline. Se pot întâmpla multe lucruri, de la cazuri de hărțuire sau furt de identitate, la cazuri foarte grave de răpire sau chiar crimă.
  Trebuie reținut că, de îndată ce un copil începe să prezinte interes pentru dispozitivele mobile și Internet, este un semn că a venit momentul să ne gândim cum să îl ținem în siguranță. Nu în ultimul rând, copilul trebuie trecut printr-un proces din care să înțeleagă și să învețe cum să folosească responsabil internetul. Acest proces va presupune timp, efort și multă răbdare din partea părinților și a celor din sistemul educațional.
  În definitiv, tehnologia evoluează, iar noi trebuie să învățăm să ținem pasul cu ea. Copiii de azi aparțin generației „digital natives” și nu au nicio problemă în a o folosi. Este util să reflectăm la metode și măsuri prin care s-ar putea controla și asigura siguranța copiilor în mediul online.

  Declaratie politica in sedinta Senatului din data de 10.02.2016

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet