15.8 C
Paşcani
vineri, iunie 9, 2023
Array

Senatorul Sorin Lazăr cere măsuri pentru prevenirea infracționalității în județul Iași

Avand in vedere cresterea ingrijoratoare a numarului de infractiuni si dosare pe rolul Pachetului Iasi, senatorul Sorin Lazar a facut o interpelare in cursul zilei de ieri, 11 februarie a.c., catre Radu Stroe, Ministerul Afacerilor Interne. Obiectul acestei interventii a fost solicitarea luarii unor masuri de prevenire a infractionalitatii in judetul Iasi.

Pentru a sustine acest aspect, senatorul a prezentat o statistica a dosarelor penale trimise catre solutionare. Dificultatile intampinate de procurori in activitatea supravegherii urmaririi penale au fost generate de numarul foarte mare de lucrari repartizate, procurorii avand mereu de ales intre prioritati, respectiv cauze recente care insa comporta urgenta prin natura lor si cauze vechi care reprezinta mereu o prioritate.

Intr-un bilant trimis de Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, un procuror s-a ocupat, in medie, de circa 3.000 de cauze din care a solutionat 923, mai mult decat anul trecut.

O alta precizare facuta de senatorul Sorin Lazar are in centrul locuitorii, care sunt din ce in ce mai ingrijorati in ceea ce priveste siguranta si linistea publica. „Totodata, din discutiile purtate cu cetatenii obisnuiti ai judetului, am sesizat nelinistea, ingrijorarea si nemultumirea dumnealor fata de numarul mare de infractiuni identificate la nivelul comunitatii” se arata in comunicatul de presa.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow