spot_img
More

  Senatorul Sorin Lazar cere interventia statului pentru salvarea Primariilor de insolventa

  Array

  Interventie parlamentara pentru salvarea primariilor de insolventa. In sedinta Senatului de ieri, 27 mai a.c., senatorul Sorin Lazar a cerut ministrului Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, lista cu unitatile administrativ teritoriale din judetul Iasi care au arierate, pentru gasirea unei solutii privind redresarea financiara.

  Aceasta initiativa vine la putin timp dupa ce a fost data o ordonanta de urgenta prin care primariile care au datorii vechi de 120 de zile si care depasesc 15 % din bugetul general vor intra in insolventa. Avand in vedere ca hotararea a luat prin surprindere multe primarii, senatorul incearca sa identifice administratiile cu probleme si sa gaseasca solutii pentru amanarea procedurii de insolventa.

  In aceasta situatie se afla si Primaria Todiresti. Neavand suficienti bani pentru a plati la timp lucrarile executate in comuna de o firma din Iasi, aceasta a dat in judecata Primaria, care in prezent este la un pas de a fi executata silit.
  Mentionam ca in intreaga tara, in luna aprilie, arieratele unor primarii si consilii judetene totalizau 750.000 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet