More

  Senatorul Sorin Lazar cere interventia Ministerului Sanatatii pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala

  Array

  Romania este printre primele 10 locuri din Europa la incidenta infectiilor cu transmitere sexuala. In acest context, senatorul Sorin Lazar a cerut in sedinta Senatului de astazi, 03 iunie a.c., interventia Ministerului Sanatatii pentru prevenirea acestor boli.

  Avand in vedere existenta unei strategii globale pentru prevenirea infectiilor elaborata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, senatorul a cerut Ministerului Sanatatii o situatie cu numarul cazurilor de infectie si un plan de punere in aplicare a acestei strategii.
  Printre principalele actiuni pentru prevenire sunt promovarea unui comportament sexual care sa asigure protectia si educarea populatiei pentru a apela la servicii medicale, programe de promovare a utilizarii prezervativelor, integrarea interventiilor si activitatilor de control ale ITS in asistenta primara si la nivelul serviciilor de sanatate a reproducerii (inclusiv sector privat), interventii specifice la nivelul populatiilor cu risc crescut.

  In aceeasi sedinta, senatorul a cerut o situatie si cu posturile vacante din Inspectoratul de Stat pentru Control in Transportul Rutier si cand se va organiza un concurs pentru ocuparea acestor functii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet