14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Senatorul Lazar solicita masuri suplimentare pentru siguranta detinutilor in penitenciare si impotriva cadrelor medicale vinovate de malpraxis

Un parlamentar din judetul Iasi a solicitat ministrului Justitiei sa verifice si sa i-a masuri pentru preintampinarea actelor de violenta in penitenciare si pentru sporirea sigurantei detinutilor si imbunatatirea controlului vizitatorilor asftel incat introducerea obiectelor cu grad ridicat de periculozitate sa fie imposibila si astfel de evenimentele sa fie evitate.
Este vorba despre senatorul PSD Sorin lazar, demersul sau pornind de la un recent caz care a avut loc la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi, unde in decurs de zece zile au avut loc doua astfel de incidente. Mai exact, doi detinuti au fost injunghiati cu obiecte ascutite de catre colegi, necesitand serioase ingrijiri medicale.

In acelasi context senatorul de Targu Frumos a solicitat ministrului Sanatatii o situatie cu personalul medical care a fost implicat în procese privind culpa medicală si cati dintre ei au fost sanctionati. Totodata parlamentarul PSD a mai solicitat o situatie cu numarul pacienților care si-au pierdut viata din cauza cazurilor de malpraxis sau a neglijentei personalului medical precum si masurile care urmeaza sa fie luate in vederea promovării unor reglementări clare în privinţa asigurării daunelor morale în astfel de cazuri.

Senatorul Lazar si-a motivat acest demers avand in vedere faptul ca in ultima perioada cazurile de malpraxis medical sunt tot mai des întâlnite, iar pacienții nu își cunosc prea bine drepturile sau, dimpotrivă, cataloghează drept eroare medicală orice evoluție nefavorabilă a stării de sănătate, ulterioară unui diagnostic sau unui tratament.

Alte articole