More

  Senatorul Lazar solicita majorarea salariilor cadrelor didactice

  Array

  Interventie parlamentara in sprijinul cadrelor didactice din mediul rural. Astazi, 26 iunie a.c., in senatorul Sorin Lazar a solicitat Guvernului cresterea salariilor pentru profesorii si invatatorii care isi desfasoara activitatea in comune.

  Mai exact, tinand cont de faptul ca majoritatea profesorilor si invatatorilor sunt nevoiti sa faca naveta zilnic, iar salariile sunt foarte mici, senatorul Sorin Lazar a solicitat modificarea legislatiei actuale asa incat salariile cadrelor didactice sa fie mai mari, iar adminstratiile locale sa suporte integral costurile de deplasare sau sa le puna la dispozitie locuinte de serviciu.

  O alta problema semnalata de senator este faptul ca, la cele mai multe scoli din mediul rural, mai multe clase invata simultan. Din acest motiv, dascalii nu au suficient timp pentru predarea materiei astfel incat fiecare dintre elevi sa acumuleze informatiile necesare in parte.

  Mentionam ca potrivit unei recente statistici in alte tari europene profesorii castiga intr-o luna, cat dascalii romani intr-un an de zile. De exemplu, profesorii din Germania castiga 3.000 de euro pe luna, in timp ce cei mai multi dintre profesorii romanii au un salariu mediu de 250 de euro pe luna.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet