14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Senatorul Lazar: Cand vor fi despagubiti cei care au depus banii la CEC pentru cumpararea unei masini?

Situatie incerta pentru cetatenii care aveau bani depusi la CEC in vederea achizitionari de autoturisme Dacia, inainte de 1989. Desi prin Legea nr.232/2008 a fost stipulata acordarea de despăgubiri băneşti şi persoanelor fizice care după 22 decembrie 1989 şi-au transferat depunerile existente la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme, la BRD cu acelaşi scop, nici pana in prezent nu au fost acordate despagubirile. In acest sens senatorul PSD Sorin Lazar a adresat , zilele trecute, o intrebare secretarului general al Guvernului cu privire la modalitatea de acordare precum şi varianta de calcul a despăgubirilor si mai ales cand anume vor fi despăgubite aceste persoane tinând cont de vârstele destul de inaintate ale acestora.
,,După cum bine cunoaștem persoanele care şi-au transferat de la CEC la BRD depozitele pentru achiziţionarea de autoturisme Dacia urmează a fi despăgubite, sumele trebuind a fi acordate atât pentru perioada depozitului constituit la CEC, cât şi pentru perioada constituirii depozitului la BRD.
Prin Legea nr.232/2008 de aprobare a OUG nr. 156/2007 a fost stipulată acordarea de despăgubiri băneşti şi persoanelor fizice „care după 22 decembrie 1989 şi-au transferat depunerile existente la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme, la BRD cu acelaşi scop”.
In aceste conditii, va rog sa imi comunicati care va fi modalitatea de acordare precum şi varianta de calcul a despăgubirilor persoanelor fizice care şi-au transferat depozitele constituite în vederea achiziţionării de autoturisme de la C.E.C. S.A. la B.R.D. Groupe Societe Generale și când anume vor fi despăgubite aceste persoane tinând cont de vârstele destul de inaintate ale acestora…,, se arata intr-un comunicat de presa transmis pe adresa redactiei noastre.
Mentionam ca in acesta situatie se afla peste 2.100 de persoane, Ministerul Finantelor Publice a anuntat la momentul adoptarii legii ca va lansa o emisiune de titluri de stat pentru a acoperi suma de 26,6 milioane de lei

Suma reprezinta cumulul despagubirilor calculate prin indexarea, de la data transferului si pana la data de 31 iulie 2009, a sumelor existente in cele 2.110 de depozite constituite inainte de anul 1989 la fosta Casa de Economii si Consemnatiuni, in vederea achizitionarii de autoturisme.

Orizont.info

Alte articole