25.4 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Senatorul de Târgu Frumos, urmărit penal

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis astazi, 18 martie să înceapă urmărirea penală împotriva senatorului PSD, Sorin Lazăr din colegiul electoral Targu Frumos. Inspectorii de integritate au sesizat procurorii, în noiembrie 2012, pentru cercetarea senatorului sub acuzatia de conflict de interese deoarece a favorizat numirea fiului său la cabinetul parlamentar.

Mai exact, in urma evaluarilor demarcate in iunie 2011, inspectorii de integritate au constatat că Sorin Lazăr, senator PSD, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Mihai Eduard Lazăr, în perioada 1 septembrie 2010 – 1 octombrie 2011 în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, potrivit Medifax.

In replica senatorul acuzat sustine ca nu este vinovat si ca asteapta ca procesul sa fie finalizat cat mai repede.

Mentionam ca totodata a inceput urmarirea penala si impotriva deputatului UDMR, Kerekes Karoly, tot pentru ca si-ar fi angajat o ruda la cabinetul sau parlamentar.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow