21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Senatorul Constantinescu: Obiectivele USL de integrare europeană rămân neschimbate!

Astăzi, 19 martie 2013, senatorul Florin Constantinescu a susţinut în plenul Senatului o declaraţie politică intitulată Obiectivele USL de integrare europeană rămân nechimbate.
În cadrul acestei declaraţii politice senatorul păşcănean a realizat o incursiune asupra ultimelor evenimente privind aderarea României la spaţiul Schengen. În acelaşi timp a amintit şi despre evenimentele produse în 2011.
,,Dacă ne aducem aminte, acelaşi lucru s-a întâmplat în 2011, când Olanda se manifesta împotriva aderării României la Schengen. Politica dusă de Guvernul Boc la acel moment a fost stupidă şi, în acelaşi timp, notabilă: autorităţile fiscale şi vamale româneşti s-au înghesuit să găsească o bacterie periculoasă în florile şi seminţele de flori olandeze importate din Olanda. Presa olandeză afirma la acel moment că blocada românească seamănă «cu un şantaj». Şi politica anti-olandeză a continuat. Guvernul Boc şi Preşedintele Traian Băsescu, în loc să «dreagă busuiocul» şi să ajungă, prin discuţii şi negocieri la un acord, privind susţinerea din partea Olandei au declarat război! Un război diplomatic care nu a făcut decât să strice imaginea României şi să discrediteze ţara noastră în faţa tuturor ţărilor din Uniunea Europeană”, a afirmat senatorul Florin Constantinescu.
De asemenea, Florin Constantinescu a reiterat faptul că USL nu şi-a schimbat obiectivul privind aderarea la spaţiul Schengen
,,Aderarea României la spaţiul Schengen este una dintre priorităţile noastre! Noi am spus încă de la început care sunt obiectivele noastre de integrare europeană (…). Daţi-mi voie să repet: USL menţine obiectivul aderării la spaţiul Schengen! Este un obiectiv clar, la care, nici în ruptul capului, nu putem renunţa”, a mai spus senatorul Florin Constantinescu.
În finalul declaraţiei politice Florin Constantinescu a atras atenţia că de acum înainte trebuie reflectat la ce are România de făcut, ce acţiuni trebuie să întreprindă, reafirmând faptul că USL s-a angajat pe un drum de la care nu se poate abate şi obiectivele, inclusiv aderarea la Schengen, vor fi atinse.

 

Comunicat de presa

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow