10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Senatorul Constantinescu: Nu putem face investitii fara Apa Vital

Pascaniul nu poate accesa fonduri europene pentru reabilitarea şi extinderea retelelor de apă şi canalizare. Este concluzia la care au ajuns şi parlamentarii păşcăneni, cei care au promis că vor facilita astfel de finanţări după ce consilierii au renunţat prin vot la investiţii de 13 milioane de euro, odată cu anularea delegării serviciilor de apă şi canalizare.

În cadrul unei recente emisiuni televizate, senatorul Florin Constantinescu a explicat că singura soluţie de accesare a acestor fonduri este prin intermediul operatorului judetean Apa Vital. El a spus că s-a consultat atât cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene cât şi cu Corina Creţu, Comisarul European pentru Politici Regionale.

Senatorul păşcănean a spus că problema apei la Paşcani trebuie reevaluata după votul anti Apa Vital. Mai exact, consilierii locali trebuie să clarifice dacă municipalitatea are sau nu capacitatea de a face singură investiţii din bugetul local şi dacă îşi asumă această responsabilitate.
Menţionăm că în momentul de faţă hotărârile de anulare a delegarii serviciilor de apă şi canalizare au fost atacate în instanta, în vederea anularii lor de operatorul Apa Vital. Totodată administraţia locală cauta soluţii rapide pentru delegarea serviciilor, fără licitaţie, fostului operator, Prest Serv Apa SA.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow