18.3 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021
Array

Senatorul Constantinescu a deschis noi posibilitati de cooperare a tarii noastre cu Republica Moldova

s560x316_Florin_Constantinescu

Zilele trecute a avut loc la Chisinau cea de-a III-a reuniune a Comisiei pentru Integrare Europeana dintre Parlamentul Romaniei si Parlamentul Republicii Moldova.

Din partea româna au participat senatorii Florin Constantinescu, vicepresedinte al Senatului, co-presedinte al CCIE, Ionel Agrigoroaei, secretar al CCIE, Nelu Tataru si Dan Mihai Marian, membri ai Comisiei, precum si deputatii Constantin Adascalitei, vicepresedintele CCIE, Ovidiu Cristian Iane si Mugurel Cozmanciuc, membri ai CCIE, si Bogdan Alexa, seful de cabinet al Vicepresedintelui Senatului.

Pe agenda discutiilor s-au aflat teme importante de interes comun, precum parafarea de catre Republica Moldova în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, a acordurilor cu Uniunea Europeana, stadiul si perspectivele cooperarii economice bilaterale, precum si cooperarea în domeniul educatiei.

Co-presedintele Florin Constantinescu a reafirmat sprijinul României pentru integrarea europeana a Republicii Moldova, atât în plan politic, cât si în ceea ce priveste transferul de expertiza privind legislatia comunitara si întarirea capacitatii administrative.

„Summit-ul de la Vilnius va fi un punct important al drumului european pe care tara dumneavoastra l-a ales pentru dezvoltarea si integrarea ei în marea familie europeana. Va asigur ca România va va fi alaturi si va va sprijini în tot ceea ce veti întreprinde pentru atingerea acestui maret obiectiv”, a afirmat senatorul Florin Constantinescu, in cadrul intalnirii.

 

Citeste articolul in intregime pe bzi.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primele efecte ale restricțiilor: Centrele de vaccinare se aglomerează de la o zi la alta, după ce săptămâna trecută bătea vântul prin cabinete

Centrele de vaccinare se aglomerează de la zi la zi tot mai mult. Oamenii vor să dobândească...

Proiect: Amenzile de circulație să fieProiect: Amenzile de circulație să fie date în urma monitorizării video a drumurilor publice date în urma monitorizării...

Rețeaua de drumuri publice ar urma să fie monitorizată video de către polițiști, astfel încât abaterile șoferilor...

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI